Nyheter

Sildajazz 2019

Tradisjonen tro sørger Sildajazz for live musikk onsdag-søndag. Vi har tittet gjennom programmet og våger oss til å komme med noen tips.

For det er mye å se frem til. Her finner du hele programmet.

Vi har troen på bestillingsverket til Odin Staveland. Han har blant annet med seg karmøyværing Thomas Dahl på laget. Det pleier å være en veldig bra start! Dessuten anbefaler vi årets Jazz i Sikte vinnere på det varmeste: Andrea Ådland Band og Presthus Prosjekt. Begge imponerte stort når de spilte i Stavanger og Bergen. Sjekk de ut!

Svein Olav Herstad Trio er alltid en fornøyelse å høre på. Lokal pianist med internasjonal klasse, det gjelder også rytmeseksjonen han har med seg. Sammen spiller de nydelig musikk.

Det gjør jammen Moskus også, om enn noe annerledes og friere. Nok en fantastisk piano-trio med tre av de travleste musikerne fra sin generasjon.

Så kommer Hedvig Moldestad Trio, et av de råeste bandene vi kjenner til.

Hildegunn Gjedrem gjorde en strålende jobb på Maijazz og er et herlig tilskudd til jazzmiljøet på Vestlandet. Nå står kanskje resten av landet for tur?

I tillegg spiller Dorothea Økland splitter ny musikk, denne kom i stand etter at hun vant fjorårets Sildajazz-pris. Det blir meget spennende.

Bare å hive seg på bussen eller i båten og komme seg til Haugesund for de som har mulighet til det.

 

Siste festival for Bjarne Dankel

Men det er også med et visst vemod at vi ser frem mot årets Sildajazz. Bjarne Dankel gir seg nemlig. Og det er ganske utrolig hva han har fått til. Det er ikke lett å lage folkefest i så mange år, og vi vet sannelig ikke om det er andre enn han som kunne fått til dette 15 år på rad? Med utgangspunkt i en jazzfestival i en middels stor norsk by har han både booket store, internasjonale jazznavn og norske stjerner. Men det har også vært ny, norsk musikk på plakaten, og ikke minst trad-jazz. En stil som ikke klinger like godt blant jazz-politiet i dag. Men likefullt en helt sentral stil for utviklingen av jazz-musikk, og en stil med et stort publikum i Norge.

Bjarne Dankel har vært «vår mann» i Haugesund. En bunnsolid fyr du alltid kan spørre om hjelp eller råd. Vi kommer til å savne han i rollen han har hatt på Sildajazz, og også rollen han har spilt som helårsarrangør. Men vi gleder oss også til å møte Bjarne i andre sammenhenger. Lykke til med årets festival Bjarne og til hele apparatet ditt!

Foto: Jan Kåre Ness

Fra forsiden

Nyheter

Jule-matiné med BBB

Det er et par år siden forrige gang, men nå skjer det igjen! Vårt favorittstorband har fått med seg fem fantastiske vokalister og stiller med nypussede instrumenter og brede smil. Velkommen!

Nyheter

Impression Quartet

Det blir virkelig en pang-åpning på neste års turné-program når Tor Yttredal tar med seg tre av landets fremste jazzmusikere på tur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev