Nyheter

Eivind Austad Trio

Plateaktuelle Eivind Austad Trio er første band ut på Stamvegen i høst. De kan høres 18-22 september, i Bergen, Stavanger, Øystese, Jølster og Florø.

EIVIND AUSTAD TRIO

«Stor triodebut! Etter mange år i jazzens teneste debuterer pianist Eivind Austad med eit trioalbum av klasse» (Roald Helgheim, Dagsavisen)

EIVIND AUSTAD piano MAGNE THORMODSÆTER bass HÅKON MJÅSET JOHANSEN trommer

Vanlegvis er Eivind Austad opptatt med å få andre til å låta betre –  ikkje minst på Jazzlinja i Bergen der han legg til rette for nye generasjonar av musikarar. No er det på høg tid å visa fram at  jazzgeneralen på Griegakademiet også er ein fabelaktig utøvar. Med melodisk teft som ein moderne Bill Evans og rytmikk som Keith Jarrett – kombinert med ein grunnleggjande kjærleik til blues og soul, framfører  Austad musikk som treff både hjarte og hjerne – enten det er eigne låter, Cole Porter eller David Bowie.

Med seg har han bassist Magne Thormodsæter kjend frå Bergen Big Band, samt hundrevis av små og store prosjekt i Bergen, og supertrommeslagar Håkon Mjåset Johansen frå mellom anna Come Shine, Trondheim Jazzorkester og Chick Corea.

«One of the most beautiful and delicate albums from recent times…» (musenblaetter.de)

ONSDAG 18 SEPTEMBER: BERGEN

TORSDAG 19 SEPTEMBER: STAVANGER

FREDAG 20 SEPTEMBER: ØYSTESE

LØRDAG 21 SEPTEMBER: JØLSTER

SØNDAG 22 SEPTEMBER: FLORØ

Fra forsiden

Nyheter

Stamveg-utvalg vår 2025

Det kom inn 48 søkere på søknadsfristen vår 1. februar. I samråd med Kunstnerisk Utvalg bestemte vi oss for disse tre prosjektene/bandene for vår 2025.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!