Nyheter

Eivind Austad Trio

Plateaktuelle Eivind Austad Trio er første band ut på Stamvegen i høst. De kan høres 18-22 september, i Bergen, Stavanger, Øystese, Jølster og Florø.

EIVIND AUSTAD TRIO

«Stor triodebut! Etter mange år i jazzens teneste debuterer pianist Eivind Austad med eit trioalbum av klasse» (Roald Helgheim, Dagsavisen)

EIVIND AUSTAD piano MAGNE THORMODSÆTER bass HÅKON MJÅSET JOHANSEN trommer

Vanlegvis er Eivind Austad opptatt med å få andre til å låta betre –  ikkje minst på Jazzlinja i Bergen der han legg til rette for nye generasjonar av musikarar. No er det på høg tid å visa fram at  jazzgeneralen på Griegakademiet også er ein fabelaktig utøvar. Med melodisk teft som ein moderne Bill Evans og rytmikk som Keith Jarrett – kombinert med ein grunnleggjande kjærleik til blues og soul, framfører  Austad musikk som treff både hjarte og hjerne – enten det er eigne låter, Cole Porter eller David Bowie.

Med seg har han bassist Magne Thormodsæter kjend frå Bergen Big Band, samt hundrevis av små og store prosjekt i Bergen, og supertrommeslagar Håkon Mjåset Johansen frå mellom anna Come Shine, Trondheim Jazzorkester og Chick Corea.

«One of the most beautiful and delicate albums from recent times…» (musenblaetter.de)

ONSDAG 18 SEPTEMBER: BERGEN

TORSDAG 19 SEPTEMBER: STAVANGER

FREDAG 20 SEPTEMBER: ØYSTESE

LØRDAG 21 SEPTEMBER: JØLSTER

SØNDAG 22 SEPTEMBER: FLORØ

Fra forsiden

Nyheter

Jule-matiné med BBB

Det er et par år siden forrige gang, men nå skjer det igjen! Vårt favorittstorband har fått med seg fem fantastiske vokalister og stiller med nypussede instrumenter og brede smil. Velkommen!

Nyheter

Impression Quartet

Det blir virkelig en pang-åpning på neste års turné-program når Tor Yttredal tar med seg tre av landets fremste jazzmusikere på tur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev