Nyheter

Eivind Austad Trio

Plateaktuelle Eivind Austad Trio er første band ut på Stamvegen i høst. De kan høres 18-22 september, i Bergen, Stavanger, Øystese, Jølster og Florø.

EIVIND AUSTAD TRIO

«Stor triodebut! Etter mange år i jazzens teneste debuterer pianist Eivind Austad med eit trioalbum av klasse» (Roald Helgheim, Dagsavisen)

EIVIND AUSTAD piano MAGNE THORMODSÆTER bass HÅKON MJÅSET JOHANSEN trommer

Vanlegvis er Eivind Austad opptatt med å få andre til å låta betre –  ikkje minst på Jazzlinja i Bergen der han legg til rette for nye generasjonar av musikarar. No er det på høg tid å visa fram at  jazzgeneralen på Griegakademiet også er ein fabelaktig utøvar. Med melodisk teft som ein moderne Bill Evans og rytmikk som Keith Jarrett – kombinert med ein grunnleggjande kjærleik til blues og soul, framfører  Austad musikk som treff både hjarte og hjerne – enten det er eigne låter, Cole Porter eller David Bowie.

Med seg har han bassist Magne Thormodsæter kjend frå Bergen Big Band, samt hundrevis av små og store prosjekt i Bergen, og supertrommeslagar Håkon Mjåset Johansen frå mellom anna Come Shine, Trondheim Jazzorkester og Chick Corea.

«One of the most beautiful and delicate albums from recent times…» (musenblaetter.de)

ONSDAG 18 SEPTEMBER: BERGEN

TORSDAG 19 SEPTEMBER: STAVANGER

FREDAG 20 SEPTEMBER: ØYSTESE

LØRDAG 21 SEPTEMBER: JØLSTER

SØNDAG 22 SEPTEMBER: FLORØ

Fra forsiden

Nyheter

Digitalt Sommerjazzkurs

Vanligvis inviterer vi spillesugne ungdommer til å møtes og spille sammen på sommerjazzkurs. På grunn av de spesielle omstendighetene vil årets jazzkurs heller foregå hjemme hos deg. Det blir litt annerledes enn slik du øver til vanlig, for nå har du nemlig tilgang til syv glimrende jazzmusikere som vil gjøre det de kan for å støtte, hjelpe og veilede deg digitalt.

Nyheter

Lumen Drones

This years Nutshell is cancelled due to covid-19, but we will present one band at the world wide web - LUMEN DRONES - Wednesday 20th at 20:00 (GMT+2).

Meld deg på vårt nyhetsbrev