Nyheter

PNLXLUBGO

GIG-akademiet Super-speziale med Paal Nilssen-Love, hele jazzlinjen i Bergen og fest etterpå!

Lørdag 9. nov.

dører: 21:00

konsertstart: 22:00

Landmark, Bergen

Paal Nilssen-Love vokste opp i foreldrenes jazzklubb i Stavanger og er idag en superstjerne innenfor improvisert musikk med hele verden som arbeidsfelt. Allerede i 2006 mottok den profilerte trommisen Buddy-prisen, men hvile på laurbærene kan man ikke si han har gjort. Han er kjent som en allsidig, innovativ og kompromissløs musiker, enten det gjelder soloprosjekter eller med store band – alltid med ustoppelig musikalitet, fantasi og energi.

Et av bandene hans er Large Unit, som opprinnelig bestod av ham selv og 10 yngre musikere. Bandet som etter tre dagers forberedelse kommer til Landmark Bergen bygger på mange av de samme ideene, men tar det et par-tre steg videre både når det gjelder størrelsen på bandet og musikernes alder: Han har nemlig med seg hele jazzlinjen på Griegakademiet, Fakultet for kunst, musikk og design, UiB (KMD). Konserten er et samarbeid mellom KMD og Vestnorsk Jazzsenter. Vanligvis kaller vi det GIG-akademiet, men denne gangen kaller vi det for Paal Nilssen-Love Extra Large Unit BGO.

Etter konserten spiller Amalie Holt Kleive og Gabriela Garrubo opp til dans. Vi kjenner de best som to av byens fremste jazzsangere, men i kveld skal de presentere et DJ-set med feststemt musikk de har plukket opp på veien, med fokus på brasiliansk og elektronisk musikk.

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!