Nyheter

Ensemble-premiere til minne om Jan Erik Konshaug

En bauta i norsk jazz er borte. Kongshaug var helt sentral for Jon Balke i utarbeidelsen av musikken som nå arrangeres for VJE.

Neste uke samles Vestnorsk Jazzensemble for første gang for å forberede konserter i Stavanger torsdag 14. nov. og Bergen fredag 15. nov. Vi har vært så heldig å få med oss ensemble-nestoren Jon Balke til å re-arrangere sin egen musikk for dette nye formatet. En helt avgjørende samarbeidspartner for Jon, som for så mange andre norske jazz-musikere og komponister, har vært lydtekniker Jan Erik Kongshaug, som dessverre gikk bort for to dager siden, 5. oktober 2019. I tillegg til å feire Vestnorsk Jazzensemble sine første konserter, ønsker vi derfor å dedikere hele prosjektet til hans minne; til en fantastisk person og en enorm kunstner. 

 

«Det er en stor ære å få lov til å forme lanseringen av Vestnorsk Jazzensemble, et orkesterprosjekt som kan bli et viktig kraftsentrum i norsk og utenlandsk musikkliv. Ettersom dette ikke er et prosjekt for nyskrevet musikk, valgte jeg å bruke materiale fra Magnetic North Orchestra, Batagraf og Oslo 13, og rearrangere dette for de fantastiske musikerne som nå er med. Midt i forarbeidet til prosjektet kom plutselig meldingen om Jan Erik Kongshaugs bortgang. Det er slående at nettop den musikken og de innspillingene jeg var midt oppe i arbeidet med, har jeg tatt opp og mikset sammen med Jan Erik i Rainbow studios forskjellige lokaler gjennom tiårene fra 1985 og oppover. Det føles derfor riktig og viktig å fremføre dette prosjektet  som en hyllest til en stor kunstner og ikke minst en unik lytter, som med stor generøsitet tok imot alle musikere i sin storstue og gjorde sitt ytterste for å løfte musikken deres.»

 

Jon Balke

Fra forsiden

Nyheter

HILDO 2.0

Denne kvintetten var på stamveg-turné i fjor og fortsetter like godt med en ny runde i år. De skal innom fire kulturhus på Vestlandet med sin særegne blanding av jazz og folkemusikk. Siden sist har de gitt ut en plate som har blitt tatt svært godt imot.

Nyheter

Nytt om Vestnorsk Jazzensemble

Høsten 2019 gjennomførte vi et prøveprosjekt med vår nye regionale orkestersatsning Vestnorsk Jazzensemble (VNJE), ledet av Jon Balke. Dette resulterte i to fantastisk fine konserter i Stavanger og i Bergen. I 2020 gleder vi oss til å presentere et nytt prosjekt, der bassist og komponist Per Zanussi vil skrive ny musikk for selvvalgt instrumentering. Mer info om dette kommer; nå først vil vi informere litt om veien videre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev