Nyheter

Ensemble-premiere til minne om Jan Erik Konshaug

En bauta i norsk jazz er borte. Kongshaug var helt sentral for Jon Balke i utarbeidelsen av musikken som nå arrangeres for VJE.

Neste uke samles Vestnorsk Jazzensemble for første gang for å forberede konserter i Stavanger torsdag 14. nov. og Bergen fredag 15. nov. Vi har vært så heldig å få med oss ensemble-nestoren Jon Balke til å re-arrangere sin egen musikk for dette nye formatet. En helt avgjørende samarbeidspartner for Jon, som for så mange andre norske jazz-musikere og komponister, har vært lydtekniker Jan Erik Kongshaug, som dessverre gikk bort for to dager siden, 5. oktober 2019. I tillegg til å feire Vestnorsk Jazzensemble sine første konserter, ønsker vi derfor å dedikere hele prosjektet til hans minne; til en fantastisk person og en enorm kunstner. 

 

«Det er en stor ære å få lov til å forme lanseringen av Vestnorsk Jazzensemble, et orkesterprosjekt som kan bli et viktig kraftsentrum i norsk og utenlandsk musikkliv. Ettersom dette ikke er et prosjekt for nyskrevet musikk, valgte jeg å bruke materiale fra Magnetic North Orchestra, Batagraf og Oslo 13, og rearrangere dette for de fantastiske musikerne som nå er med. Midt i forarbeidet til prosjektet kom plutselig meldingen om Jan Erik Kongshaugs bortgang. Det er slående at nettop den musikken og de innspillingene jeg var midt oppe i arbeidet med, har jeg tatt opp og mikset sammen med Jan Erik i Rainbow studios forskjellige lokaler gjennom tiårene fra 1985 og oppover. Det føles derfor riktig og viktig å fremføre dette prosjektet  som en hyllest til en stor kunstner og ikke minst en unik lytter, som med stor generøsitet tok imot alle musikere i sin storstue og gjorde sitt ytterste for å løfte musikken deres.»

 

Jon Balke

Fra forsiden

Nyheter

Hárr kommer til deg!

I september reiser Benedicte Maurseth på turné med det nydelige bestillingsverket Hárr. Du kan høre det i Bergen, Haugesund, Voss og Stord.

Nyheter

Turné-program vår 2021

Her kan du se vår-menyen for Den Musikalske Stamvegen 2021. Fire fantastiske band med masse å by på! Ta kontakt om du ser noe du vil presentere på klubben din.

Meld deg på vårt nyhetsbrev