Nyheter

Storbandkurs med Bergen Big Band

Helgen 16. – 18. oktober arrangerer Bergen Big Band (BBB) storbandkurs for ungdom mellom 15-22 år. Dette er en unik mulighet til å lære av det profesjonelle orkesteret og til å spille sammen med dem. I løpet av helgen blir det “sit-in”, undervisning, masterclass og til slutt en felles konsert.

Bergen Big Band består av noen av Bergen og omegns fremste jazzmusikere sammen med de mest allsidige musikerne fra Sjøforsvarets musikkorps og Bergen Filharmoniske Orkester. BBB stiller med elleve utøvere fra orkesterets faste besetning, og det musikalske programmet blir en reise gjennom hele storbandhistorien.

OM KURSET

Bergen Big Band ønsker å bidra til utviklingen av neste generasjons storbandmusikere. Som Vestlandets jazzmusikalske flaggskip ønsker BBB å skape en unik møteplass i norsk musikkliv, der talentfulle ungdommer får sitte inn i rekkene med profesjonelle og erfarne musikere som kontinuerlig vil gi feedback, råd og tips om stilforståelse, frasering, samspill og improvisasjon. Dette vil gi deltakerne en helt unik og erfaringsbasert kunnskap, som vil være et nyttig supplement til ensemblefokuset man får i andre læringsarenaer.

Storbandkurset holdes helgen 16.-18. oktober 2020 i Lungegaardens Kulturarena i Bergen. Avslutningskonserten blir søndag 18. oktober kl 1500.

Det koster 750 kroner å delta på kurset, og det dekker kursavgift, undervisning, mat, samt konsertbilletter til konsert på Bergen Jazzforum fredag kveld. Reise og opphold dekkes av deltakerne. Vi har rabattavtaler med hoteller i Bergen sentrum, ta kontakt hvis det er aktuelt.

Vi tar smittevern på alvor og vil følge myndighetenes retningslinjer og anbefalinger som er gjeldende på tidspunktet for kurset. Det skal være trygt for alle å delta på dette kurset.

HVEM KAN DELTA

Målgruppen for kurset er motiverte, nysgjerrige og engasjerte ungdommer i alderen 15-22 år. Det er begrenset plass, og du må derfor sende inn søknad. Ungdom fra både Vestland og Rogaland oppfordres til å søke.

Til kurset tar vi inn deltakere til en full storbandbesetning med 5 saksofonister (alt-, tenor- og baryton-), 4 trompetere, 4 trombonister (inkl. basstrombone) og 4/5 komp (piano, trommesett/perkusjon, gitar og kontrabass/el-bass). Hvis du er saksofonist, oppgi om du også spiller klarinett eller fløyte.

Du kan også melde deg på masterclass. Da forbereder du en standardlåt og får være solist med BBBs rytmeseksjon. Ønsker du det, oppgir du det i søknaden og legger ved akkordskjema med melodilinje.

HVORDAN SØKE

Det er begrenset plass siden kurset kun tar inn nok deltakere til å fylle storbandbesetningen. Du får beskjed om du får tildelt plass kort tid etter søknadsfristen.
Søknadsfrist: 20.september 2020.

Hvis du vil, kan du sende inn lyd- og videoopptak av deg selv hvor du spiller en standardlåt eller et solostykke/tilsvarende. Opptaket sendes enten via www.wetransfer.com eller Dropbox til bergenbigband@gmail.com.
Husk å merke alle filer med ditt navn.

Link til søknadsskjema: https://bit.ly/storbandkurs2020

Har du spørsmål? Ta kontakt med Sindre Dalhaug, e-post: bergenbigband@gmail.com

Storbandkurs med Bergen Big Band 2020 gjennomføres med støtte av Norsk kulturråd, Norsk Musikkråd og Norsk jazzforum.

Fra forsiden

Nyheter

Håvard Ersland Trio

Neste Stamveg-turné er med en ung, fremadstormende piano-trio proppet med spilleglede, smittende entusiasme, sterke komposisjoner og musikalsk overskudd.

Nyheter

Martin Myhre Olsen & Bergen Big Band

Fredag 13. november kan du høre en hva en av landets mest spennende komponist, arrangør og saksofonist sammen med Bergen Big Band. USF Verftet, konsertstart: 21:00.

Meld deg på vårt nyhetsbrev