Nyheter

Hárr kommer til deg!

I september reiser Benedicte Maurseth på turné med det nydelige bestillingsverket Hárr. Du kan høre det i Bergen, Haugesund, Voss og Stord.

BENEDICTE MAURSETH hardingfele

MATS EILERTSEN kontrabass

HÅKON STENE perkusjon, vibrafon, elektronikk

ROLF ERIK NYSTRØM saksofoner

Folkemusikk for framtida! Benedicte Maurseth tar arven frå den norske folkemusikken inn i ei moderne drakt med klare impulsar frå improvisert- og nordafrikansk musikk i eit nyskrive tingingsverk – opphavleg laga til Hardanger Musikkfest. Frå Hårteigen – høgste fjellet på Hardangervidda heitte Hárr i norøn tid – har bandet musikalsk utsikt over heile kloden – inkludert lyden av reinsdyr og fuglar, av jegerar og gjetarar. Verdsmusikk med hjarte og hjerne! 

Som ein av våre fremste felespelarar har Benedicte Maurseth sloppe plater på Grappa og ECM. Ho gjekk i lære hjå Knut Hamre frå ho var 8 år gamal, og har undervegs samarbeidd med mellom anna Jon Fosse, Nils Økland og Berit Opheim. 

Tirsdag 8. september: VOSS

Onsdag 9. september: BERGEN

Torsdag 10. september: HAUGESUND

Fredag 11. september: STORD

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!