Nyheter

Sildajazz 2020

Onsdag starter årets Sildajazz, og nærmere 40 arrangementer og konserter vil gå av stabelen i løpet av fem tettpakkede dager.

Jazzfestivalen i Haugesund er en av få festivaler som blir gjennomført i sommer. Normalfestivalen ble avlyst da forbudet mot arrangementer med over 500 publikummere ble kjent i vår, men Sildajazz var den aller første jazzfestivalen i landet som bestemte seg for å gjennomføre festival også i år, med de publikumsbegrensningene og smittevernhensynene som gjelder.

«Det er ingen tvil om at motbakkene er litt striere for oss som arrangør i år, uten at det er en gyldig grunn til å legge seg på sofaen» sier festivalsjef Andreas Risanger Meland som har sitt første år i jobben. «Vi trenger alle fortsatt musikken, byen trenger liv, og musikere, underleverandører og konsertscener trenger aktivitet. Derfor strekker vi oss langt for å få til en trygg og best mulig festival ut fra de premissene som er gitt». 

Linda Eides Melodi Grand Jazz, Arild Andersen Group, Silje Nergaard & Espen Berg, Skarbø Skulekorps, Elephant9, Hanna Paulsberg Concept, Stein Torleif Bjella, Frida Ånnevik, Jon Balke og Gammalgrass er bare et lite utvalg av artistene på programmet, som også rommer intimkonsert med Spellemann-nominerte Helga Myhr, bestillingsverk med Trond Kallevåg Hansen, verdenspremiere på en ny trio med Kim Rysstad, Tord Gustavsen og Arve Henriksen, barnekonserter, utstillinger og mye mer.

«En festival er en mulighetsarena, for å bruke næringslivets språk. Å gi musikere muligheter og publikum store opplevelser er rett og slett de viktigste privilegiene vi har som arrangører» avslutter en stolt og forventningsfull festivalsjef.

Vi ønsker lykke til med årets festival og gleder oss til å reise på festival igjen!

Det er få billetter igjen til de fleste konsertene, og mange er allerede utsolgt. Se sildajazz.no for billetter/info.

Fra forsiden

Nyheter

BounceAlarm

9.- 14. mars reiser BounceAlarm på stamveg-turné. Sekstetten ledes av vestlendingene Ingrid Steinkopf og Elisabeth Lid Trøen som har fått med seg fire glimrende musikere fra jazzlinjen i Trondheim. Sammen utgjør de et usedvanlig friskt og fremoverlent jazz-band.

Meld deg på vårt nyhetsbrev