Nyheter

Tacken Touz

Isach Skeidsvoll (piano), Anders Hjemmen (bass) og Sigurd Steinkopf (trommer) stakk av med seieren på årets Jazz i Sikte i Bergen og blir å høre på Stavanger Jazzforum senere i høst.

Årets Jazz i Sikte skulle egentlig ha funnet sted i vår, slik den pleier, og vinner-bandene skulle egentlig ha spilt på Nattjazz og Sildajazz. Nå ble Jazz i Sikte-finalen avlyst pga. covid-19, og dermed ble det ikke noen festival-jobber. I stedet spiller de som vant i Bergen på Stavanger Jazzforum og bandet som blir plukket ut i Stavanger spiller på Bergen Jazzforum senere i år.

Jazz i Sikte er alltid et høydepunkt for oss som er nysgjerrig på hva som finnes av musikere på Vestlandet. De fleste som spiller her er studenter på konservatoriene i Bergen og Stavanger og Jazz i Sikte-kveldene er en enestående mulighet til å bli bedre kjent med dem. I år var det gøy å se at trinnene i større grad enn tidligere var blandet, at bandene bestod av studenter fra ulike klasser. Det var også veldig stor variasjon i uttrykk i år, og det er fint når en hører hele fem band på en kveld.

Årets jury bestod av Øyvind Skarbø, Susanne Lohne Iversen og Audun Humberset. De ga tilslutt Stavanger-jobben til piano-trioen Tacken Touz, som består av tre musikere som allerede har kommet svært langt i sin utvikling. Det var i grunn høyt nivå på alle bandene. Likevel skilte disse seg ut og de ble trukket frem av alle i juryen. Musikken er åpen og leken. Den veksler mellom det streite og det sprøe og samspillet er tett og tidvis på et svært høyt energinivå. Men de er heller ikke redd for gå inn i mer vare landskap som vi fikk et innblikk av mot slutten av konserten. Vi gleder oss til å følge disse videre. Det var tydelig at også resten av publikum likte det de hørte. De smilte og så i likhet med bandet selv svært fornøyd ut. Det har de god grunn til.

Nå er jo neste runde med Jazz i Sikte allerede i gang! Og snart skal det være finale i Stavanger på samme måte som denne fra Bergen. Det er virkelig et fantastisk prosjekt dette, kom og hør neste gang om det passer seg sånn eller meld deg på om du fortsatt er ung og lovende. Du finner mer info om prosjektet på våre hjemmesider.

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.