Nyheter

Håvard Ersland Trio

Neste Stamveg-turné er med en ung, fremadstormende piano-trio proppet med spilleglede, smittende entusiasme, sterke komposisjoner og musikalsk overskudd.

Håvard Ersland Trio er ein ung pianotrio bestående av tre lyttende og kreative musikere. Bandleder og pianist Håvard Ersland kommer fra Imsland i Vindafjord og startet sin utdannelse på konservatoriet i Stavanger. Som trio vant de Jazz i Sikte i 2018 – hvor juryen trakk frem det unike uttrykket, tette samspillet og de spennende komposisjonene – og i fjor vant Ersland selv «Equinors Sildajazzpris». Her omtales Ersland som en av de mest spennende unge musikerne på den norske jazzscenen. Han kvitterte for prisen med en konsert i Bystyresalen under årets Sildajazz som resulterte i stående ovasjoner fra publikum. Her er et utdrag fra Johan Hauknes sin anmeldelse i saltpeanuts.eu:

«Vi blir servert et vakkert knippe stemningsrapporter fra Erslands hånd. Hans pianospill er vakkert, håndgripelig og svært hørverdig. (…) Det er lekende og fengende låter Ersland skriver, som framstår som spøkefulle kommentarer til verden rundt komponisten.»

Det er høy kvalitet på låtmaterialet som bandet serverer, og låtene krydres med lekre detaljar og et stort, musikalsk overskudd samt en solid porsjon spilleglede og medrivende entusiasme. Med seg i bandet har Ersland fått med seg to jevngamle musikere som i tillegg til å være ettertraktede frilansere er kjent fra band som Krokofant, Lassen og Baker Hansen. Nå er alle tre klar for Stamvegen, og vi gleder oss!

Besetning;
Håvard Ersland – Piano
Stian Andreas Egeland Andersen – Kontrabass
Axel Skalstad – Trommer

Onsdag 14. okt.: Sjøperlo Hall, Ølen

Torsdag 15. okt.: Spor 5, Stavanger

Lørdag 17. okt.: Grand Hotell, Stord

Søndag 18. okt.: Nyesalen, Sauda

Fra forsiden

Nyheter

Martin Myhre Olsen & Bergen Big Band

Fredag 13. november kan du høre en hva en av landets mest spennende komponist, arrangør og saksofonist sammen med Bergen Big Band. USF Verftet, konsertstart: 21:00.

Nyheter

Musikersamlinger 2020

Stavanger: tirsdag 3. November kl. 11:00 - 13:00 Bergen: torsdag 5. November kl. 11:00 - 13:00 Trykk deg inn for påmeldingslink/info.

Meld deg på vårt nyhetsbrev