Nyheter

BBB og Marius Neset

Det er duket for et toppet, bergensk stjernelag med Marius Neset som spillende trener på årets Nattjazz.

I år fyller BBB 30 år og de hadde planlagt å gjøre hele ti prosjekter. Nå er allerede flere av dem avlyst og noen utsatt pga. covid 19. Men det neste ser ut til å gå som planlagt , nemlig bestillingsverket med Marius Neset på årets Nattjazz!

Marius Neset er fra Os, men han studerte i København. I 2016 var han det eneste europeiske navnet på listen når Downbeat skulle liste opp de 25 viktigste jazzmusikerne for fremtiden. Og det var bra de tok han med, for de siste årene har osingen figurert øverst på plakaten når store, internasjonale festivaler har lansert programmene sine.

Samtalene mellom Marius Neset og Bergen Big Band begynte allerede i 2019. Begge kjente naturligvis til hverandre og det var en veldig positiv atmosfære fra første møte. Det var også veldig god musikalsk kjemi, noe gjestene på Nattjazz i 2019 fikk oppleve da Marius dukket opp på scenen i forbindelse med Bergen Big Band sitt prosjekt «Egne Komposisjoner».

Michael Barnes, en av to musikalske ledere i BBB, svarte slik når vi spurte han om dette prosjektet:

«Å spille med store jazzhelter er alltid en spennende opplevelse for oss i BBB. At vi nå skal bli ledet av – og få spille sammen med – en av de største jazzsaksofonister/komponisterhelter i verden, som i tillegg kommer fra Bergen (Os), gjør at vi er utrolig stolte, ydmyke og ikke minst utrolig spent!
Etter Marius ́siste utgave med DR Big Band og alle de positive tilbakemeldingene den platen har fått (den ble listet opp som en av 2020 ́s beste utgivelser av flere anerkjente anmeldere), ser vi for oss noe veldig rytmisk, lekent og ikke minst utfordrende musikk. Vi ser frem til en fantastisk gøy prosjekt-periode med en av verdens fremste jazzmusikere.»
Foto: Roar Vestad

Marius Neset, om prosjektet, musikken og Bergen Big Band:

«Jeg ser utrolig mye frem i mot å jobbe med Bergen Big Band. For øyeblikket har jeg det ordentlig gøy med å komponere ny musikk for bandet, og det er utrolig spennende å se hva dette blir til.

Musikken jeg skriver for øyeblikket er en ganske stor kontrast til den tiden vi er inne i nå. Det siste året har vært spesielt, og det har vært umulig å unngå at musikken jeg har komponert for andre prosjekter i 2020 på en eller annen måte har blitt preget av den tiden.

Av en eller annen grunn bærer den musikken jeg skriver på nå preg av ordentlig optimistisk og positiv stemning, noe jeg håper vil gi en god opplevelse når vi skal urfremføre musikken på Nattjazz. For øyeblikket har jeg en ensom fest på øvingsrommet hvor jeg skriver musikk inspirert av alt fra afrikanske groover til komponister som Ligeti, Joe Zawinul, Hans Abrahamsen, Beethoven, The Beatles og mye mer. Å hente inspirasjoner fra så mye forskjellig musikk fra forskjellige perioder, prøve å få det til å gli inn i hverandre på en naturlig måte og samtidig prøve å sette et personlig preg på det, er noe av det mest spennende jeg vet om.

Jeg vet fremdeles ikke hvordan det ferdige resultatet blir, men det blir en fin blanding av gjennomkomponerte temaer og lange suiter, med kortere temaer og mye rom for improvisasjon. I tillegg til å ha et sterkt felles uttrykk og sound er det også mange fantastiske solister i Bergen Big Band, som jeg håper vil få mye rom. I tillegg har jeg med meg Anton Eger på trommer, som kanskje er den personen som har spilt musikken min mest i hele verden, og har et rytmisk overskudd som er helt vanvittig. Jeg gleder meg som en unge til konserten, det kommer til å bli utrolig gøy!»

Nattjazz / USF Verftet

Tirsdag 25. mai

Billetter

 

Besetning:

 

Marius Neset – sop/ten, leder

 

Michael Barnes – sop/alto/klarinett/bass klarinett

Paul Fawcus – alto/flute/alto flute

Elisabeth Lid Trøen – tenor sax/fløyte

Aksel Røed – tenor sax, bass klarinett

Shannon Mowday – baritone sax, bass klarinett

 

Martin Winter – lead trumpet

Svein Henrik Giske – trumpet

Are Ovesen – trumpet

Børge Styve – trumpet

 

Sindre Dalhaug – trombone

Øyvind Hage – trombone

Pål Roseth – trombone

Tore Bryne Berg – bass trombone

 

Dag Arnesen – piano

Thomas Dahl – gitar

Magne Thormodsæter – bass

Ivar Kolve – vibrafon

Knut Aalefjær – trommer

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.