Nyheter

BounceAlarm

9.- 14. mars reiser BounceAlarm på stamveg-turné. Sekstetten ledes av vestlendingene Ingrid Steinkopf og Elisabeth Lid Trøen som har fått med seg fire glimrende musikere fra jazzlinjen i Trondheim. Sammen utgjør de et usedvanlig friskt og fremoverlent jazz-band.

Elisabeth og Ingrid er allerede relativt kjente navn på den norske jazzscenen. Førstnevnte har spilt med en rekke, internasjonale og nasjonale toppnavn, er fast medlem i Bergen Big Band og har en kvartett sammen med Dag Arnesen. Ingrid vant Norsk Jazzforum sin storbandpris i fjor, blant annet for arbeidet sitt med Starlight Big Band, et ensemble med rullerende besetning og som består utelukkende av kvinnelige musikere. Hun spiller også med bergensbaserte Brio Trio, hvor hun komponerer mye av musikken, og ikke minst i Steinkopf Trio med trommis og bassist fra den åpenbart svært talentfulle familien fra Vaksdal.

Foto: Jarle Moe, fra Nutshell, 2018.

Blant medmusikerne finner vi trompetist Sturla Hauge Nilsen, som blant annet spiller med Ytre Suløen, og som sammen med Elisabeth og Ingrid står for komposisjonene til dette ensemblet. Svenske Christian Cuadra har Aksel Rønning som vikar på denne turneen pga. innreise-restriksjoner. Trommer og bass trakteres av Rino Sivathas og Morten Berger Stai. Alle sammen er fantastiske musikere som vi vil høre mye fra i tiden fremover. Bandet har allerede rukket å spille på London Jazz Festival og sluppet sitt debut-album og de har blitt tatt varmt i mot både live og på plate. Vi gleder oss til å høre mer!

Her kan du høre deg opp på platen.

Slik ser turné-ruten ut:

Onsdag 10. Mars – VOSS 

Torsdag 11. april – BERGEN 

Fredag 12. april – STORD

Lørdag 13. april – BERGEN (Barnekonsert)

Søndag 14. april – ØYSTESE

Fra forsiden

Nyheter

Det nærmer seg Sommerjazzkurs!

Vi møtte Dag Magnus Narvesen forrige uke for å høre mer om hva årets kurs skal handle om. Og vi har snakket med kommuneoverlegen om hvordan vi må tilpasse oss gjeldende smittevern-regler i Jølster.

Nyheter

Li and the Infinite Game

Bestillingsverk av Per Zanussi for Vestnorsk Jazzensemble med urfremføring på Sildajazz i Haugesund lørdag 14. august 2021.

Meld deg på vårt nyhetsbrev