Nyheter

Seglem Trio

20.-28. april er det duket for ny stamveg-turné. Bak rattet på dagtid og på scenen på kveldstid, med harding-fele, bukkehorn og en snart 100 år gammel Leedy woodblock i bagasjen, har vi tre vestlandsmusikanter med lang fartstid på kryss og tvers av E39. Kryss fingrene og gi de en varm velkomst!

KARL SEGLEM tenorsax, bukkehorn 

HÅKON HØGEMO hardingfele  

KÅRE OPHEIM trommer

Tenorsaxofonist, bukkehornist, poet, plateselskapgründer, og ein utøvar som har laga seg eit unikt prosjekt i tussmørkret mellom folkemusikk og jazz. Karl Seglem er ein av våre fremste tenorsaksofonistar og bukkehorn-blåsarar, og er å rekna som ein institusjon i norsk musikkliv. Han nærmar seg 40 plateutgjevingar, og har utvikla eit sterkt personleg uttrykk der melodisk jazzimprovisasjon og norsk folkemusikk møtes i ulike format. 

I 2010 vart han tildelt Buddyprisen, i 2012 skreiv han tingingsverket «Som spor» til Vossa Jazz.Denne runden har han med seg  hardingfelemeister Håkon Høgemo – i seg sjølv ein akta utøvar, soloartist og Spellemannprisvinnar, og trommevirituost kraftsenter Kåre Opheim som har vore sentral i fleire av Seglems band i nærare 10 år, kjend frå RealOnes og Sigrid Moldestad. Tre menn som spelar for livet – og elskar det. Tett, intimt, direkte og med eit akustisk hjarte for tradisjon, nyskaping og grenseoverskriding.

Tirsdag 20/4 BØMLO

Onsdag 21/4 HAUGESUND

Torsdag 22/4 ØYSTESE

Fredag 23/4 BERGEN

Lørdag 24/4 JØLSTER

Søndag 25/4 FLORØ

Tirsdag 27/4 VOSS

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen  står  for  ca.  40  konserter i året i Vestland og Rogaland. Siden oppstarten har ca. 170 musikere vært med, de fleste av dem bosatt på Vestlandet.

Fra forsiden

Nyheter

Stamveg-utvalg vår 2025

Det kom inn 48 søkere på søknadsfristen vår 1. februar. I samråd med Kunstnerisk Utvalg bestemte vi oss for disse tre prosjektene/bandene for vår 2025.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!