Nyheter

Det nærmer seg Sommerjazzkurs!

Vi møtte Dag Magnus Narvesen forrige uke for å høre mer om hva årets kurs skal handle om. Og vi har snakket med kommuneoverlegen om hvordan vi må tilpasse oss gjeldende smittevern-regler i Jølster.

Men først litt info fra Dag Magnus. Han er nemlig sjef for timeplan og innhold. Han er også trommeslager og komponist og en glimrende fyr fra Stavanger. Men han bor i Berlin, så vi møttes på internett. Og en ting som ble klart ganske tidlig var at vi alle var lei av og møtes digitalt. Noe av det vi gleder oss mest til, er og møtes på ekte! Og siden vi snart skal gjøre det lurte vi på hva årets kurs skal handle om.

«Jazz er samspel. Det å vere ilag i musikken. Til stades i augneblinken. Til jazzen kjem ein med sine eigne idear, ynskje, referanser og evner for å skape ein felles samtale med andre jazzmusikarar, – eit felles musikalsk uttrykk kor alle har sin eigen plass, men likevel er ein viktig del av heilskapen. Jazz er å vere sosial på ein musikalsk måte, med eit felles språk som einkvar kan ta del i.

Me gler oss enormt til å gjennomføre Vestnorsk jazzsenter sitt jazzsommarkurs med fokus på nettopp samspelet i jazz som musikalsk samkvemsform, særleg etter å ha hatt eit ufrivilleg langt opphald i den digitale kvardagen. No er det tid for å treffast att, for å skape nye sosiale og musikalske samband i lag med kvarandre.»

Så er det sikkert mange som lurer på hvordan vi må tilpasse oss covid-19?

Det har vært litt frem og tilbake på dette, men nå ser det ut som vi får gjennomført som normalt bare at vi må passe på meteren, sørge for god håndhygiene og være obs på symptomer. Vi krysser fingrene for at det ikke blusser opp noe fremover og håper på det beste. Er det noe pandemien har lært oss så er det å følge godt med og snu seg raskt etter gjeldende spilleregler. Og dette er vi som holder på med jazz gode på!

Ta kontakt om du har spørsmål.

For ordens skyld. Årets kurs går fra 22.-27. juni på Skei i Jølster. Her er mer info.

Fra forsiden

Nyheter

Stamveg-turné for hele familien

Spellemannsprisnominert og kritikerrost. Men selv advarer de barn mot å gå på konsert. De spiller nemlig skikkelig skummel musikk!

Nyheter

Frode Gjerstad Trio + 1

Torsdag 9. sept.: Spor 5, Stavanger // Fredag 10. sept.: Kulturkirken Skåre, Haugesund // Lørdag 11. sept.: Stereo, Bergen // Søndag 12. sept.: Kabuso, Øystese

Meld deg på vårt nyhetsbrev