Nyheter

Li and the Infinite Game

Bestillingsverk av Per Zanussi for Vestnorsk Jazzensemble med urfremføring på Sildajazz i Haugesund lørdag 14. august 2021.

«Li and the Infinite Game» for Vestnorsk Jazzensemble blander Per Zanussis forskjellige musikalske interesser til en vakker, energisk  og rytmisk reise gjennom  10 forskjellige musikalske landskap.
.
De siste årene har Zanussis musikk for større ensembler dreid seg om å komponere for improvisatører som driver med ganske fri improvisajon, der soundet har ledet tankene mot samtidsmusikk. I dette verket for VNJE finnes noe av dette fremdeles, men også inspirasjon fra futuristisk funk, prog-afrobeat, koreanske sjaman-ballader og nordafrikansk frijazz.
.
«Li» i tittelen henspiller på det kinesiske navnet for mønstre i naturen, som lenge har vært en inspirasjon for Zanussis musikk: Faste og dynamiske mønstre, mønstre i både tid og rom, sykliske, asymmetriske og ordnede på samme tid. Skyer, trær, sanddyner, flyt og kaos.
.
Siste del av tittelen, «The Infinite Game», handler om det andre viktige aspektet ved stykket, nemlig forholdet til musikerne fra Bergen og Stavanger som møtes og gir liv til komposisjonene.  I møtet med hverandre setter vi opp et «uendelig spill» der målet ikke er å vinne, men å kunne fortsette spillet.
.
.
Med:

PER ZANUSSI kontrabass, komposisjoner

KJETIL MØSTER saksofoner

KRISTOFFER ALBERTS saksofoner

ELISABETH LID TRØEN saksofoner

SIMEN KIIL HALVORSEN trompet

DIDRIK INGVALDSEN trompet

DOMINIQUE BRECKEVA trombone

GRO AUSTGULEN fiolin

THOMAS DAHL gitar

JØRGEN TRÆEN modulærsynthesizer

ØYVIND SKARBØ trommer

BØRGE FJORDHEIM trommer

 

Fra forsiden