Nyheter

Knut Kristiansen Trio feat. Aksel Røed

Torsdag 4 nov. STAVANGER //
Fredag 5. nov. STORD //
Lørdag 6. nov. BERGEN //
Søndag 7. nov. FLORØ //

KNUT KRISTIANSEN piano 

MAGNE THORMODSÆTER bass 

SIGURD STEINKOPF trommer

Gjest: AKSEL RØED tenorsaksofon

Tre generasjoner jazzutøvarar møtes med pianolegenda Knut Kristiansen i spissen. Kåkå – to stavingar som maner fram bilete av myndig autoritet og briljant pianospel. At Bergen huser ein av dei fremste tolkarane av Monk i Europa er ein vesentleg, men ikkje utfyllande del av historia om Knut Kristiansen – undervegs har han lagt grunnlaget for eit yrande jazzliv og musikkundervisning i byen, starta storband og vore (og stadig er!) ein vesentleg formidlar av afrikansk og latinamerikansk musikk. Han vann Buddyprisen i 1983 og Vossajazzprisen i 1990. No drar han på tur med ungdommen i ei blanding av eigen originalmusikk og komposisjonar av mellom anna Dollar Brand, Ornette Coleman og Thelonious Monk.

Bassist Magne Thormodsæter underviser på Griegakademiet, har vore dagleg leiar for Bergen Big Band, og deltatt i rekkje innspelingar – frå Lene Marlin til Terje Rypdal. Slagverkar Sigurd Steinkopf har ikkje rukke å bli 25 år enno, men har allereie rukke å opptre med Joshua Redman. Aksel Røed blei uteksaminert fra Griegakademiet i år, men er allereie blant dei navna som står øverst på lista om du bur i Bergen og treng saksofonist.

Tors. 4. nov. STAVANGER JAZZFORUM

Fre. 5. nov. STORD JAZZKLUBB

Lør. 6. nov. KULTURHUSET, BERGEN

Søn. 7. nov.  FLORØ KULTURHUS

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.