Nyheter

VNJE m Jon Balke

Lørdag 20. nov.
Victoria, Nasjonal Jazzscene, Oslo
Konsertstart 21:00

Høsten 2019 fikk Jon Balkes musikk vestkystkjærlighet av det rykende, ferske Vestnorsk Jazzensemble.

Ensemble-mesteren, komponisten og pianisten Jon Balke tok på seg premiereoppdraget som kunstnerisk leder for den aller første utgaven av Vestnorsk jazzsenters nye regionale orkesterprosjekt, Vestnorsk Jazzensemble. Bandet er 13 flotte musikere fra Rogaland og Vestland i felles musikalsk utfoldelse. Repertoaret Jon Balke valgte ut var fra hele hans rikholdige komposisjonsbeholdning, og besto av «highlights» fra bandprosjektene Magnetic North, Oslo 13 og Batagraf. Endelig skal bandet få sin Oslodebut!

Billetter

Idéen med et Vestnorsk Jazzensemble er å gi regionens mange profesjonelle (jazz)musikere mulighet til utvikling og stimulering gjennom deltakelse i spennende og nyskapende orkesterprosjekter. Bandet håper også å kunne bidra til at det skrives ny musikk for store ensembler og gjøre den tilgjengelig for et stort publikum. Vi vil se samarbeider med ulike komponister, solister og bandledere, med besetning og instrumentering vil variere fra prosjekt til prosjekt. Men altså først, fantastiske Balke!

Med:

Jon Balke – keys, August Kann – vokal, Gro Austgulen – fiolin, Christine Oseland – bratsj, Einar Halle – cello, Elisabeth Lid Trøen – saksofon, Tor Yttredal – saksofon, Michael Barnes – saksofon, Håvard Funderud – trombone, Simen Kiil Halvorsen – trompet, Ivar Kolve – vibrafon, Magne Thormodsæter – bass, Øyvind Skarbø – trommer, John Derek Bishop – elektronikk

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.