Nyheter

VNJE m Jon Balke

Lørdag 20. nov.
Victoria, Nasjonal Jazzscene, Oslo
Konsertstart 21:00

Høsten 2019 fikk Jon Balkes musikk vestkystkjærlighet av det rykende, ferske Vestnorsk Jazzensemble.

Ensemble-mesteren, komponisten og pianisten Jon Balke tok på seg premiereoppdraget som kunstnerisk leder for den aller første utgaven av Vestnorsk jazzsenters nye regionale orkesterprosjekt, Vestnorsk Jazzensemble. Bandet er 13 flotte musikere fra Rogaland og Vestland i felles musikalsk utfoldelse. Repertoaret Jon Balke valgte ut var fra hele hans rikholdige komposisjonsbeholdning, og besto av «highlights» fra bandprosjektene Magnetic North, Oslo 13 og Batagraf. Endelig skal bandet få sin Oslodebut!

Billetter

Idéen med et Vestnorsk Jazzensemble er å gi regionens mange profesjonelle (jazz)musikere mulighet til utvikling og stimulering gjennom deltakelse i spennende og nyskapende orkesterprosjekter. Bandet håper også å kunne bidra til at det skrives ny musikk for store ensembler og gjøre den tilgjengelig for et stort publikum. Vi vil se samarbeider med ulike komponister, solister og bandledere, med besetning og instrumentering vil variere fra prosjekt til prosjekt. Men altså først, fantastiske Balke!

Med:

Jon Balke – keys, August Kann – vokal, Gro Austgulen – fiolin, Christine Oseland – bratsj, Einar Halle – cello, Elisabeth Lid Trøen – saksofon, Tor Yttredal – saksofon, Michael Barnes – saksofon, Håvard Funderud – trombone, Simen Kiil Halvorsen – trompet, Ivar Kolve – vibrafon, Magne Thormodsæter – bass, Øyvind Skarbø – trommer, John Derek Bishop – elektronikk

Fra forsiden

Nyheter

Årets Nattjazz

26. mai-3. juni er det igjen klart for jazzfestival på USF Verftet i Bergen. Programmet er proppet av lokale stjerner, nasjonale toppnavn og et utvalg artister fra det store utland.

Nyheter

Nutshell 23

Store deler av verden er representert på årets showcase-festival for å høre ny, norsk jazz.