Nyheter

Storbandkurs for unge musikere

For andre gang arrangerer Bergen Big Band storbandkurs. Forrige gang gikk det over all forventning med svært gode tilbakemelding fra deltagerne.

HAR DU LYST TIL Å PRØVE DEG PÅ Å SITTE I REKKENE I ET PROFESJONELT STORBAND?
Nå i januar har du endelig sjansen, når Bergen Big Band igjen skal arrangere sitt populære storbandkurs! Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer ungdom fra hele Vestlandet!
.
.
Helgen 21.-23. januar 2022 arrangerer Bergen Big Band (BBB) et nytt storbandkurs for ungdom mellom 15-22 år. Dette er en unik mulighet til å lære av det profesjonelle orkesteret og til å spille sammen med Bergen Big Band. I løpet av helgen blir det “sit-in”, undervisning, masterclass og til slutt en felles konsert.
Bergen Big Band består av noen av Bergen og omegns fremste jazzmusikere sammen med de mest allsidige musikerne fra Sjøforsvarets musikkorps og Bergen Filharmoniske Orkester. BBB stiller med elleve utøvere fra orkesterets faste besetning, og det musikalske programmet blir en reise gjennom hele storbandhistorien.
.
.
OM KURSET
Bergen Big Band ønsker å bidra til utviklingen av neste generasjons storbandmusikere. Som Vestlandets jazzmusikalske flaggskip ønsker BBB å skape en unik møteplass i norsk musikkliv, der talentfulle ungdommer får sitte inn i rekkene med profesjonelle og erfarne musikere som kontinuerlig vil gi feedback, råd og tips om stilforståelse, frasering, samspill og improvisasjon. Dette vil gi deltakerne en helt unik og erfaringsbasert kunnskap som man ikke får så mange andre steder.
Storbandkurset holdes helgen 21.-23. januar 2022 på Lungegaardens Kulturarena i Bergen. Avslutningskonserten blir søndag 23. januar kl 1500.
Det koster 1000 kroner å delta på kurset, og det dekker kursavgift, undervisning og mat. Reise og opphold dekkes av deltakerne. Vi har rabattavtaler med hoteller i Bergen sentrum, ta kontakt hvis det er aktuelt.
Vi tar smittevern på alvor og vil følge myndighetenes retningslinjer og anbefalinger som er gjeldende på tidspunktet for kurset. Det skal være trygt for alle å delta på dette kurset.
.
.
HVEM KAN DELTA
Målgruppen for kurset er motiverte, nysgjerrige og engasjerte ungdommer i alderen 15-22 år. Det er begrenset plass, og du må derfor sende inn søknad. Ungdom fra både Vestland og Rogaland oppfordres til å søke.
Til kurset tar vi inn deltakere til en full storbandbesetning med 5 saksofonister (alt-, tenor- og baryton-), 4 trompetere, 4 trombonister (inkl. basstrombone) og 5 komp (piano, gitar, kontrabass/el-bass, trommesett og perkusjon). Hvis du er saksofonist, oppgi om du også spiller klarinett eller fløyte.
Du kan også melde deg på masterclass. Da forbereder du en standardlåt og får være solist med BBBs rytmeseksjon. Ønsker du det, oppgir du det i søknaden og legger ved akkordskjema med melodilinje.
.
.
HVORDAN SØKE:
Det er begrenset plass siden kurset kun tar inn nok deltakere til å fylle storbandbesetningen. Du får beskjed om du får tildelt plass kort tid etter søknadsfristen.
Søknadsfrist: 15. desember 2021.
Hvis du vil, kan du sende inn lyd- og videoopptak av deg selv hvor du spiller en standardlåt eller et solostykke/tilsvarende. Opptaket sendes enten via www.wetransfer.com eller Dropbox til bergenbigband@gmail.com.
Husk å merke alle filer med ditt navn.
Link til søknadsskjema: https://bit.ly/storbandkurs2022
.
Har du spørsmål? Ta kontakt med Sindre Dalhaug, e-post: bergenbigband@gmail.com
Storbandkurs med Bergen Big Band 2022 gjennomføres med støtte av Norsk kulturråd og Bergen kommune.
.

Fra forsiden