Nyheter

VNJE m Per Zanussi

«Li and the Infinite Game» til Bergen og Stavanger, 21. og 22. januar.

Bandleder, komponist og bassist Per Zanussi har en enorm arbeidskapasitet. Han har vært popstjerne i Wunderkammer, groovet hardt i Wibutee og bladlest svarte notesider i Trondheim Jazzorkester. Han har også spilt med Sternklang, Petter Wettre, Jon Eberson og Jazzmob. I denne musikken veves Zanussis forskjellige musikalske interesser sammen til et vakkert, energisk og rytmisk lydteppe. Han har latt seg inspirere av futuristisk funk, prog-afrobeat, koreanske sjaman-ballader og nordafrikansk frijazz.


Vestnorsk Jazzensemble består av håndplukkede musikere fra Vestlandet. Besetningen varierer fra gang til gang. Denne gangen har ensemblet hentet inn musikere som du knapt kan ha unngått og hørt i andre sammenhenger, enten på plate eller konsert. På dette prosjektet består ensemblet av:

Per Zanussi – kontrabass, komposisjoner
Kjetil Møster – saksofoner
Kristoffer Alberts – saksofoner
Elisabeth Lid Trøen – saksofoner
Simen Kiil Halvorsen – trompet
Didrik Ingvaldsen – trompet
Dominique Breckeva – trombone
Gro Austgulen – fiolin
Thomas Dahl – gitar
Jørgen Træen – modulærsynthesizer
Øyvind Skarbø – trommer
Børge Fjordheim – trommer

.
«Li» i tittelen henspiller på det kinesiske navnet for mønstre i naturen, som lenge har vært en inspirasjon for Zanussis musikk: Faste og dynamiske mønstre, mønstre i både tid og rom, sykliske, asymmetriske og ordnede på samme tid. Skyer, trær, sanddyner, flyt og kaos.
.
Siste del av tittelen, «The Infinite Game», handler om det andre viktige aspektet ved stykket, nemlig forholdet til musikerne fra Bergen og Stavanger som møtes og gir liv til komposisjonene.  I møtet med hverandre setter vi opp et «uendelig spill» der målet ikke er å vinne, men å kunne fortsette spillet.

Fra forsiden

Nyheter

Storbandkurs for unge musikere

For andre gang arrangerer Bergen Big Band storbandkurs. Forrige gang gikk det over all forventning med svært gode tilbakemelding fra deltagerne.