Nyheter

BrioTrio

Denne uken spiller BrioTrio for unge musikere på Voss Folkehøgskule og Kongshaug Musikkgymnas. I Bergen kan du høre de på Evans Jazzklubb.

Trioen var i utgangspunktet klar for Stamvegen tidligere i år, men måtte avlyse pga. covid. Konsertene på Voss og Os lot seg flytte til denne uken. Konserten i Bergen arrangeres i regi av Evans Jazzklubb.

Det er en veldig fin trio hvor alle medlemmene også komponerer for sine egne prosjekter. På Voss vil de derfor også gjøre en workshop hvor de snakker litt om hvordan de komponerer. Her er en låt fra deres siste album hvor de har med seg vokalist Kirsti Huke. Videoen er også illustrerende for hvordan bil-turneer kan arte seg.

Bandet består av

INGRID ØYGARD STEINKOPF piano 

THOMAS AURLAND LOSSIUS bass 

ARNE SKORPE SJØEN trommer

Fra våres program-skriv:

Innimellom alle amerikanske og skandinaviske jazztradisjonane – tenk Red Garland og Bill Evans, Close Erase og Moskus – har pianotrioen Briotrio laga seg eit hjørne med unikt særpreg. Jordnære melodiar, leikne soloar og eit telepatisk samspel kommuniserer tett som ein stovekonsert med kvar enkelt i publikum. 

Pianotrioen vart starta i 2015 av Arne og Ingrid. Dei to musikarane har vore kjente over lengre tid, så då Arne flytta til Bergen, bestemte dei seg for at dei ville starte band. Etterkvart fekk dei med seg bassist Thomas Aurland Lossius. Alle musikarane er frå vestlandet, og det er i denne delen av landet dei har spelt hovuddelen av sine konsertar. Musikarane er aktive i det unge norske jazzmiljøet, og har utdanning frå universiteta i Trondheim, Cape Town, Stavanger og Bergen. Vakker og ettertenksam musikk med hypnotiserande melodilinjer.   

Tirsdag 19/4: Kongshaug Musikkgymnas

Onsdag 20/4: Voss Folkehøgskule

Torsdag 21/4: Evans Jazzklubb, Bergen

Fra forsiden

Nyheter

Årets Nattjazz

26. mai-3. juni er det igjen klart for jazzfestival på USF Verftet i Bergen. Programmet er proppet av lokale stjerner, nasjonale toppnavn og et utvalg artister fra det store utland.

Nyheter

Nutshell 23

Store deler av verden er representert på årets showcase-festival for å høre ny, norsk jazz.