Nyheter

Jazz i Sikte-vinnere 2022

Da er det klart at Quorum Trio og Skage Larsen Kvartett er klar for årets Nattjazz etter strålende konserter på Jazz i Sikte i Stavanger og Bergen. Skage Larsen Kvartett spiller også på Sildajazz. Gratulerer!

Det var totalt 8 band som deltok på årets Jazz i Sikte. Utviklingsprogrammet som i år ble arrangert for 20 gang. Her er juryens begrunnelse for bandene de valgte ut. Du kan høre dem begge på Nattjazz i Bergen. En av bandene blir også å se på Sildajazz.

Quorum Trio

Vinneren av Jazz i Sikte 2022 i Bergen, Quorum Trio, utmerket seg ved en gjennomgående svært interessant opptreden. Musikerne viste god forståelse for hverandre, og var oppmerksomme, aktivt lyttende og improviserende til musikken som helhet. Vinneren tok utgangspunkt i en noe utradisjonell besetning, og klarte på en glimrende måte å få frem god variasjon og originalitet både rytmisk, melodiøst og harmonisk.

Bandet gikk fra duo til trio dagen før konserten på Jazz i Sikte, men samspillet ga derimot inntrykk av at de tre hadde spilt mye sammen allerede. Quorum Trio maktet å holde på publikums fulle oppmerksomhet også i stille og krevende partier. Med så mye personlighet i uttrykket, både kollektivt og individuelt, kan man med sikkerhet si at opptredenen kunne vart og utviklet seg enda lengre. Bandet består av Børge Brustad (fiolin), SooHyun April Jang (fiolin) og Eline Rafteseth (kontrabass).

Skage Larsen Kvartett

Juryen lot seg imponere av kvartetten bestående av Skage Larsen (vibrafon, komposisjoner), Gustav Skaaret (gitar), Vidar Starheimsæter (bass) og Benjamin Sagebø (trommer). Komposisjonene til Skage Larsen er kreative og fine med paralleller til ulike tradisjoner innen både klassisk og jazz. Kvartetten har et solid og dynamisk samspill med god harmonisk og teknisk oversikt, samtidig som hver enkelt utøver imponerte med solide enkeltprestasjoner på høyt nivå både teknisk og musikalsk.

Vi gleder oss til konserter på Nattjazz og Sildajazz!

Fra forsiden

Nyheter

Jazz i Sikte 23/24

Da er JIS-sesongen straks i gang. Vil du være med? Her finner du alt du trenger å vite.