Nyheter

Mariam Wallentin & Vestnorsk Jazzensemble

Premiere fredag 12. august kl.: 20:00.
Høvleriet, Sildajazz, Haugesund.

Mariam Wallentin er en kunstner med et stort hjerte, enten det handler om personlige eller allmenne tema. Musikken og det spirituelle møtes i hennes prosjekter, og det er fristende å kalle henne en moderne Alice Coltrane. Med musikalske røtter dels i improvisasjon og avantgarde, dels i pop og soul, har Wallentins karriere krysset mange grenser og skillelinjer. Hun har jobbet med band som Deerhof og Konono no 1. Hun har turnert med St Vincent og Lykke Li og gjestet album med Leonard Cohen og Refused. Mest kjent er hun allikevel fra Fire Orchestra og sine egne prosjekter Mariam The Believer og Wildbirds & Peacedrums.

Til Haugesund og Sildajazz kommer hun for å urfremføre ny musikk og nye arrangementer sammen med Vestnorsk Jazzensemble.Vestlandet flommer over av gode jazzmusikere, og Vestnorsk Jazzensemble plukker sin besetning fra øverste hylle. Besetningen varierer fra gang til gang. Om samarbeidet med Vestnorsk Jazzensemble sier Mariam: «Jeg ville få til noe klart, tørt og ærlig. Men mest av alt ønsker jeg å finne en setting som kjennes dynamisk og spennende, som kan stige høyt opp mot en glohet himmel for senere å dykke dypt ned i underjordisk mørke. To strykere og en harpe, to blåseinstrument og en gitar, som separate enheter eller to sider av same arket i sameksistens og samtale – der de vokser sammen, drar i fra, samhandler og utvider musikken. Jeg håper vi sammen skal klare å finne noe udefinerbart og fritt, vilt og vakkert.»

Vokal: Mariam Wallentin
Sax: Kjetil Møster
Trompet: Hildegunn Øiseth
Fiolin: Gro Austgulen
Cello: Carmen Boveda
Harpe: Julie Rokseth
Gitar: Anders Hana
Bass: Arne Toivo
Trommer: Børge Fjordheim
Perkusjon: Terje Isungset

Billetter/info

Fra forsiden

Nyheter

Jazz i Sikte 23/24

Da er JIS-sesongen straks i gang. Vil du være med? Her finner du alt du trenger å vite.