Nyheter

Thomas Tostrup Quartet

Pose og sekk med fire fine fyrer.

Det er kjekt å kunne presentere en turné hvor bandet i tillegg til å spille konserter inviterer unge musikere til workshops. For i denne kvartetten er det både glimrende musikere og pedagoger. Thomas Tostrup og Simen Kiil Halvorsen er begge universitetslektorer på UiS. Her har de blant annet det faglige ansvaret for Digjazz. Målgruppen for dette programmet er musikere og musikklærere som ønsker å lære med om improvisasjon. Da foregår undervisningen digitalt. Når de nå legger ut på turné vil de gjøre fysiske workshops i improvisasjon og grunnleggende gehør-metodikk. Slik ser reiseruten ut:

Tirsdag 27. september: Bergen Privat Gymnas

Onsdag 28. september: Firda Videregående Skole

Torsdag 29. september: Voss Folkehøgskule / Voss Jazzklubb

Fredag 30. september: Skeisvang Videregående Skole

Om Thomas Tostrup Quartet:

Førestill deg ei Blue Note-plate frå 60-talet, men med moderne spennvidde. Thomas Torstrup står i ein stolt jazztradisjon med blikket retta framover og hentar det beste frå alle delane. Pianisten og organisten frå Stavanger er utdanna ved jazzlinja i Trondheim og platedebuterte i 2014 med albumet Snøkorn. I tillegg har han jobba mykje med sjangeroverskridande orgelprosjekt. I 2021 kom den kritikarroste kvartettplata Two Brothers – dedisert til tvillingborna – og no kjem endeleg musikken seg på turne.

«From swinging bars and tight knit unison passages over brilliant soloistic breaks to Latin grooves, Two Brothers presents a wide range of jazz bound to the tradition, but firmly rooted in the present at the same time.» (All About Jazz)

Med:

THOMAS TORSTRUP piano

SIMEN KIIL HALVORSEN trompet 

STIAN ANDERSEN bass

IVAR ASHEIM trommer

 

Fra forsiden

Nyheter

Digital spørretime med Kristoffer G. V. Vassdal

Enkeltpersonforetak eller A/S? Betale skatt eller bruke opp mest mulig av overskuddet? Er det dyrere for meg å fakturere for andre? Dette og mye annet skal vi få vite mer om mandag 6. februar kl. 11:00-12:00.