Nyheter

Om muntlig overleverte tradisjoner

Med Benedicte Maurseth (musiker, komponist og forfatter) og Mattias Solli (phd i filosofi, tidligere jazzstudent) i samtale med Sigbjørn Apeland (musiker og musikkforsker) om norsk folkemusikk og jazz-metodikk. I Stavanger og Bergen.

Benedicte Maurseth: Hardingfelespiller, komponist og forfatter. Nybakt vinner av Nordic Music Prize for albumet/bestillingsverket Hárr. Forfatter av boken Å vere ingenting, med undertittel Samtalar med spelemannen Knut Hamre, om det å lære og spille hardingfele i stor grad gjennom samtale og muntlig overlevering. Senere i høst lanseres hennes andre bokutgivelse, Systerspel, som er en bok om spelekvinner; kvinnelige felespillere fra 1700-tallet og fram til i dag.

Mattias Solli: Tidligere jazz-student med doktorgrad i filosofi. Er aktuell med en lengre artikkel skrevet i samarbeid med Erling Aksdal og John Pål Inderberg, som begge har vært sentrale i utformingen av den såkalte Trondheims-metodikken innen jazzstudiene ved NTNU. Artikkelen studerer nærgående hva det vil si å lære seg musikalsk samspill ‘på øret,’ gjennom auditiv og kroppslig imitasjon av klingende musikk. Del 1 / Del 2

Samtalen ledes av organist, improvisatør og musikkforsker Sigbjørn Apeland. 

Torsdag 3. nov. kl. 11:00-12:00 STAVANGER
Fredag 4. nov. kl. 11:00-12:00 BERGEN

Vi kommer tilbake til sted.

Fra forsiden

Nyheter

Stamveg-utvalg vår 2025

Det kom inn 48 søkere på søknadsfristen vår 1. februar. I samråd med Kunstnerisk Utvalg bestemte vi oss for disse tre prosjektene/bandene for vår 2025.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!