Nyheter

Om muntlig overleverte tradisjoner

Med Benedicte Maurseth (musiker, komponist og forfatter) og Mattias Solli (phd i filosofi, tidligere jazzstudent) i samtale med Sigbjørn Apeland (musiker og musikkforsker) om norsk folkemusikk og jazz-metodikk. I Stavanger og Bergen.

Benedicte Maurseth: Hardingfelespiller, komponist og forfatter. Nybakt vinner av Nordic Music Prize for albumet/bestillingsverket Hárr. Forfatter av boken Å vere ingenting, med undertittel Samtalar med spelemannen Knut Hamre, om det å lære og spille hardingfele i stor grad gjennom samtale og muntlig overlevering. Senere i høst lanseres hennes andre bokutgivelse, Systerspel, som er en bok om spelekvinner; kvinnelige felespillere fra 1700-tallet og fram til i dag.

Mattias Solli: Tidligere jazz-student med doktorgrad i filosofi. Er aktuell med en lengre artikkel skrevet i samarbeid med Erling Aksdal og John Pål Inderberg, som begge har vært sentrale i utformingen av den såkalte Trondheims-metodikken innen jazzstudiene ved NTNU. Artikkelen studerer nærgående hva det vil si å lære seg musikalsk samspill ‘på øret,’ gjennom auditiv og kroppslig imitasjon av klingende musikk. Del 1 / Del 2

Samtalen ledes av organist, improvisatør og musikkforsker Sigbjørn Apeland. 

Torsdag 3. nov. kl. 11:00-12:00 STAVANGER
Fredag 4. nov. kl. 11:00-12:00 BERGEN

Vi kommer tilbake til sted.

Fra forsiden

Nyheter

Kylling på Stamvegen

Masse fin musikk om en fisefin kylling som er lei av det skitne livet på bondegården. Her møter vi en forelska rev, et selvopptatt ekorn og salsadansende kuer. Spiller i Bergen, Suldal, Sogndal, Jølster, Stord og Haugesund 8. okt.-22. okt.

Nyheter

Fagdag i Stavanger

Om inkludering, rekruttering og metodikk. Torsdag 3. nov. kl. 10:00-15:00 på Bjergsted. Du er herved invitert!