Nyheter

Fagdag i Bergen

Om inkludering, rekruttering og metodikk. Fredag 4. nov. kl. 10:00-15:00 på USF Sardinen. Du er herved invitert!

Vi ønsker velkommen til Vestnorsk Jazzsenters fagdag i Bergen. Med fagdagen ønsker vi å lufte aktuelle tema og bidra til faglig stimulering og inspirerende påfyll for hele feltet: Arrangører, musikere, utdanningsinstitusjoner, studenter, pedagoger og øvrige samarbeids-partnere. I denne omgang vil vi jobbe spesielt med temaene rekruttering, inkludering og metodikk. Er du interessert i noe av dette? Isåfall er du hjertelig velkommen – påmelding skjer her:

Link til påmelding.

10:00-11:00: Barnas JazzhusImprobasen, med Odd André Elveland i spissen, har utviklet svært vellykkede pedagogiske modeller for å lære barn improvisasjon og samspill. Opplegget har vakt stor oppmerksomhet, også knyttet til de mange sterke jenteprofilene som står fram. Elveland vil sammen med unge musikere gi en faglig og praktisk innføring i metodikk og opplegg. 

11:00-12:30: Om muntlig overleverte tradisjoner og «å lære jazz-språket»

Felespiller, komponist og forfatter Benedicte Maurseth og filosof og tidligere jazzstudent Mattias Solli samtaler med Sigbjørn Apeland om læringsmetodikk innen norsk folkemusikk og jazz.

12:30-13:15: Lunsj

13:15-14:30: Rekruttering, mangfold og kjønnsbalanse. 

Hildegunn Øiseth, musiker, komponist og førsteamanuensis ved UiB/GriegAkademiet: Tanker og handling for en bedre kjønnsbalanse/ rekruttering til jazzstudier.

Camara Lundestad Joof, norskgambisk forfatter, scenekunstner og dramatiker. Husdramatiker ved Nathionaltheatret og rådsmedlem i Kulturrådet. Hun ga i 2018 ut boka Eg snakkar om det heile tida, en personlig fortelling om oppvekst, språk, makt og identitet. Camara vil dele noen av sine mangfolds-perspektiver med oss.

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!