Nyheter

Debut-plate fra VNJE!

18. november slipper Vestnorsk Jazzensemble sin første plate. Musikken er av og med Per Zanussi og gis ut på portugisiske Clean Feed.

«Li» er det mest brukte etternavnet i verden, men også et ny-konfuciansk begrep for mønstre i naturen. Faste og dynamiske mønstre, mønstre i tid og rom. Sykliske, asymmetriske og ordnede på samme tid. Skyer, trær og sanddyner. Flyt og kaos. Forestillinger som har inspirert komponister og kunstnere i århundrer, inkludert Per Zanussi, som også ser på dette som en analogi for å komponere for improvisasjonsmusikere. En musiker-kategori som han selv er en del av. Og hvor i han har spilt med flere av de største navnene, både nasjonalt og internasjonalt. Dette er også utgangspunktet for hans doktorgrad fra 2017, med tittelen «Natural Patterns – Music Making for improvisers». 

«The Infinite Game» er det uendelige spillet vi deltar i med andre mennesker, her representert ved ensemblet som møtes for å lage musikk sammen. I aktuelle verk får vi høre 9 ulike komposisjoner, som er inspirert av alt fra futuristisk funk og prog-afrobeat til koreanske sjaman-ballader og nordafrikansk frijazz. Repertoaret reflekterer dermed også spennvidden i Zanussi sitt musikalske virke. For å gi liv til komposisjonene har han med seg 11 musikere fra Bergen og Stavanger som utgjør besetningen i Vestnorsk Jazzensemble (VNJE) for dette prosjektet.

Saksofon: Kjetil Møster, Elisabeth Lid Trøen, Kristoffer Alberts, Heidi Kvelvane.

Trompet: Didrik Ingvaldsen, Simen Kiil Halvorsen. Fiolin: Gro Austgulen. 

Synthesizer: Jørgen Træen. Gitar: Thomas Dahl. Bass: Per Zanussi.

Trommer: Børge Fjordheim, Øyvind Skarbø. 

Albumet ble spilt inn i Elektrolüd på Tou i Stavanger januar 2022. Med Jørgen Træen som produsent assistert av Børge Fjordheim og Anders Hana. Albumet er mixer og mastret av Jørgen Træen.

VNJE er Vestnorsk Jazzsenter sin nye ensemble-satsing. Besetningen er skreddersydd for hvert prosjekt. Kunstnerisk leder i ensemblet er Kjetil Møster, som har kjent Per i 25 år og som også er med på dette prosjektet på tenor- og barytonsaksofon.

Her kan du forhåndsbestille platen og bli bedre kjent med VNJE.

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi Sommerjazzkurs på Jølster. Vil du være med? Her finner du påmeldingslink og info om kurset.

Nyheter

Samlinger for musikere og arrangører

I høst inviterer vi som vanlig til fellessamlinger for musikere og arrangører; på Spor 5 i Stavanger torsdag 30. november kl 14:00-16:00, og på Loftet, Kulturhuset i Bergen, fredag 1. desember kl 14:00-16:00.