Nyheter

Garrubo

16.-20. november reiser norsk-brasilianske Gabriela Garrubo på Vestlandsturné med et herlig knippe musikere fra bergensscenen. Med seg har hun eget-komponert musikk som slippes våren 2023, men det kommer en singel allerede i november.

GABRIELA GARRUBO vokal ELISABETH LID TRØEN saksofon JOHANNES AAGAARD gitar NILS HENRIK SAGVÅG kontrabass AUDUN HUMBERSET perkusjon CATO LYNGHOLM trommer

Gabriela Garrubo har vore eit stjerneskot på musikkscena i Bergen og Noreg dei siste åra. Tekstane – på engelsk og portugisisk – handlar om å finna seg sjølv og styrke i ei kaotisk og urettvis, men også fin verd, medan musikken kombinerer skandinavisk jazz og brasiliansk musikk. Etter opptreden på Vill Vill Vest gav Bergens Tidende konserten 6 av 6 hjarter og skreiv: «Måten hun silkemykt beveger seg gjennom skalaene og veksler mellom myke toner og hissige støt, er til å bli bergtatt av.» Debutplata kjem til våren 2023 og den første singelen kjem i november. Her er eit klipp fra Bergen Jazzforum.

Gabriela Garrubo er en norsk-brasiliansk jazzsanger som har gått på Griegakademiet i Bergen. De siste to årene har hun sammen med produsent Vetle Junker (Aurora, Verdensrommet, Metteson) jobbet med sitt debutalbum «Rodando». Sammen har de funnet en finurlig balanse med et moderne og friskt sound som samtidig gir retro-assosiasjoner. Musikken på albumet peker både mot skandinavisk jazz og brasiliansk 60- og 80-tallsmusikk.

Saksofonist Elisabeth Lid Trøen er blant landets travleste musikere og er aktuell blant annet med New Paintings of Jazz – bestilling fra fjorårets Vossa Jazz som blir rost opp i skyene samme hvor det blir omtalt. Johannes Nøkling er en av sin generasjons mest spennende gitarister, bergenseren spiller blant annet med kritikerroste Thea Wang. Perkusjonist Audun Humberset er å høre en rekke band og prosjekter, som Modal Afrique og Miss Tatis Angola 70. Nils Henrik Sagvåg og Cato Lyngholm er ettertraktede musikere hver for seg, men de opptrer også ofte i par, og det hører man! De låter bestandig like stødig og samspilt, enten de spiller jazz, rock eller dansemusikk.

I sum oppleves dette bandet som både lekent og trygt på samme tid. Vi gleder oss til å høre mer!

Onsdag 16. november: VOSS JAZZKLUBB

Torsdag 17. november: VESLE KINN, FLORØ

Fredag 18. november: SOGNDAL KULTURHUS

Lørdag 19. november: KULTURHUSET, BERGEN

Søndag 20. november: KULLESEIDKANALEN GJESTEHAVN, BØMLO

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.