Nyheter

Garrubo

16.-20. november reiser norsk-brasilianske Gabriela Garrubo på Vestlandsturné med et herlig knippe musikere fra bergensscenen. Med seg har hun eget-komponert musikk som slippes våren 2023, men det kommer en singel allerede i november.

GABRIELA GARRUBO vokal ELISABETH LID TRØEN saksofon JOHANNES AAGAARD gitar NILS HENRIK SAGVÅG kontrabass AUDUN HUMBERSET perkusjon CATO LYNGHOLM trommer

Gabriela Garrubo har vore eit stjerneskot på musikkscena i Bergen og Noreg dei siste åra. Tekstane – på engelsk og portugisisk – handlar om å finna seg sjølv og styrke i ei kaotisk og urettvis, men også fin verd, medan musikken kombinerer skandinavisk jazz og brasiliansk musikk. Etter opptreden på Vill Vill Vest gav Bergens Tidende konserten 6 av 6 hjarter og skreiv: «Måten hun silkemykt beveger seg gjennom skalaene og veksler mellom myke toner og hissige støt, er til å bli bergtatt av.» Debutplata kjem til våren 2023 og den første singelen kjem i november. Her er eit klipp fra Bergen Jazzforum.

Gabriela Garrubo er en norsk-brasiliansk jazzsanger som har gått på Griegakademiet i Bergen. De siste to årene har hun sammen med produsent Vetle Junker (Aurora, Verdensrommet, Metteson) jobbet med sitt debutalbum «Rodando». Sammen har de funnet en finurlig balanse med et moderne og friskt sound som samtidig gir retro-assosiasjoner. Musikken på albumet peker både mot skandinavisk jazz og brasiliansk 60- og 80-tallsmusikk.

Saksofonist Elisabeth Lid Trøen er blant landets travleste musikere og er aktuell blant annet med New Paintings of Jazz – bestilling fra fjorårets Vossa Jazz som blir rost opp i skyene samme hvor det blir omtalt. Johannes Nøkling er en av sin generasjons mest spennende gitarister, bergenseren spiller blant annet med kritikerroste Thea Wang. Perkusjonist Audun Humberset er å høre en rekke band og prosjekter, som Modal Afrique og Miss Tatis Angola 70. Nils Henrik Sagvåg og Cato Lyngholm er ettertraktede musikere hver for seg, men de opptrer også ofte i par, og det hører man! De låter bestandig like stødig og samspilt, enten de spiller jazz, rock eller dansemusikk.

I sum oppleves dette bandet som både lekent og trygt på samme tid. Vi gleder oss til å høre mer!

Onsdag 16. november: VOSS JAZZKLUBB

Torsdag 17. november: VESLE KINN, FLORØ

Fredag 18. november: SOGNDAL KULTURHUS

Lørdag 19. november: KULTURHUSET, BERGEN

Søndag 20. november: KULLESEIDKANALEN GJESTEHAVN, BØMLO

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!