Nyheter

2022 på VNJS

Vi fylte 25 år i år. Vi har stort sett gjort som vi pleier, men noe ekstra er det blitt! Her finner du en kort oppsummering av året og noen frempek til 2023.

Kort og greit: Det har vært et fantastisk kjekt, travelt og innholdsrikt jubileumsår! Bl.a. med urframføring av en helt ny visuell konsertforestilling for barn, Under Bakken, på Sildajazz – der videokunstner Birk Nygård, komponist/musiker Signe Irene Time, regissør Tormod Løvold og resten av bandet skapte ren magi, for små og store.

Storslagent og vakkert var også urframføringen av Mariam Wallentins bestillingsverk for Vestnorsk Jazzensemble, også på Sildajazz – som vi gleder oss veldig til å ta videre i 2023, med innspilling og nye konserter, på Vossa Jazz, Victoria og Nattjazz.

Vi kan også feire vår første utgivelse med Vestnorsk Jazzensemble: Per Zanussis verk, Li and the Infinite Game (Clean Feed Rec.) ble sluppet i november. Vi legger opp til relasekonserter i 2023, både hjemme og ute.

Arbeidet med Vestnorsk Jazzensemble er en hovedsatsing for oss – vi ser at det er viktig, utviklende og fører til gode ting, for musikere og andre involverte i regionen. Trass i trange økonomiske vilkår har vi bestilt et nytt verk i 2023, av ingen ringere enn Mira Thiruchelvam –  og gleder oss stort til urframføring høsten 2023.

Hovedscenen i Bergen hadde et tettere og mer variert program enn kanskje noen gang før, som følge av at Bergen jazzforum (og Nattjazz) kunne feire 50-årsjubileum i 2022, i tillegg til våre egne 25 år. Regionscenen i Stavanger har også hatt et tett program, og begge melder om mange godt besøkte konserter – selv om publikumstallet jevnt over kanskje har vært noe lavere enn i rekord-årene.

Stamveg-turneene har gått sin vante, gode gang i hele regionen, og presentert alt fra franske chansons, brasiliansk bossa og lekende piano-trio-jazz, til skrikende kyllingsang for barn. I alt 35 konserter ble gjennomført.

I mars inviterte vi musiker og psykolog Jo Skaansar til å holde kurs for musikere om mental helse, i Stavanger og Bergen. Flere av dem som deltok mente at dette burde inngå som en del av utdanningen for musikere – vi følger opp med utdanningsinstitusjonene.

Vi valgte å markere feiringen av våre 25 glade år med fagdager i Stavanger og Bergen i november, med et program som var lagt opp for å kunne appellere til studenter, pedagoger, musikere og arrangører. Takk til alle som deltok, det ble fine seanser og mye god dialog mellom folket på podiet og i salen. Vi satser på å kunne gjøre mer av det samme i 2023, og kombinere med regionale samlinger for musikere og arrangører.

Mye mer er gjort & gjennomført – og ikke minst var det deilig å igjen kunne gjennomføre normale ikke-pandemipåvirkede versjoner av Sommerjazzkurset, Nutshell, Jazz i Sikte og GIG-akademiet.

Vi var så heldige å ha Iselin Isungset med oss gjennom store deler av året, som produksjonsmedarbeider/prosjektleder – vi hadde ikke kunne gjort alt dette like bra uten henne!

Nå glir vi sakte inn i en liten jule-dvale, så kommer vi tilbake friske & glade og klare for mer moro i januar!

Riktig god jul, alle sammen – og takk for alt godt samarbeid!

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!