Nyheter

Turné: Økland/Apeland

Torsdag 23/3: STAVANGER
Fredag 24/3: BERGEN
Lørdag 25/3: SKEI
Søndag 26/3: ØYSTESE
Mandag 27/3: HAUGESUND

Med:

NILS ØKLAND fiolin, hardingfele, viola d`amore

SIGBJØRN APELAND trøorgel, piano

Nils Økland er ein av Noregs leiande felespelarar, ein fornyar av tradisjonell folkemusikk, og brubyggjar til klassisk og moderne musikk. Han komponerer det meste av musikken sjølv, frå vakre melodiske balladar og atmosfæriske eksperiment, til mørkare lydbilete. Han har vore solist med ulike orkester og ensemble i mange europeiske land, og hatt fleire turnear for Rikskonsertane, i det meir jazzrelaterte er 1982, Nils Økland Band og samarbeid med Arve Henriksen det mest kjende.

Kyrkjeorganist og etnomusikologdoktor Sigbjørn Apeland har sitt daglege virke ved Griegakademiet, og har medverka på nær 60 plater, frå Jørgen Sandvik og Tom Roger Aadland, via Sondre Bratland og Berit Opheim til 1982 og Alog. Saman skapar dei lågmælt og vedunderleg musikk i tussmørkret mellom religiøs musikk, folketonar og improvisasjon. 

INFO/BILLETTER:

Torsdag 23/3: Spor 5, STAVANGER

Fredag 24/3: USF Sardinen, BERGEN

Lørdag 25/3: Brunsj & Briller, SKEI

Søndag 26/3: Kunsthuset Kabuso, ØYSTESE

Mandag 27/3: Vangen Pling Plong, HAUGESUND

Amatør-opptak fra konsert:

Økland/Apeland på Spotify.

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen står for ca. 40 konserter i året i Vestland og Rogaland. Siden oppstarten har snart 200 musikere vært med, de fleste av dem bosatt på Vestlandet. Vil du på turné? Neste søknadsfrist er 1. september 2023. Her kan du søke.

Fra forsiden

Nyheter

Høstens Stamveg-turneer

Vi har bare to turneer for høsten 2023. Hildegunn Øiseth Quartet er allerede fullbooket, men vi har et par ledige dager med den enestående duoen Agbaland. Ta kontakt ved interesse!

Nyheter

Mariam Wallentin & VNJE

I år kan du høre dette prosjektet på Voss, i Oslo og i Bergen. Premieren på Sildajazz i fjor ble tatt svært godt i mot, så det er veldig kjekt å kunne presentere tre nye konserter med denne gjengen. Få det med deg om du har mulighet!