Nyheter

Per Sivle på Stamvegen

Med musikk av Significant Time som for anledningen er utvidet med gitar og trekkspill. Konserten ble løftet frem som et høydepunkt på årets Vossa Jazz og platen har hittil fått femmere i både Aftenbladet og Nettavisen.

«Vossastubbar»

SIGNE IRENE STANGBORLI TIME vokal ØYVIND GJELSTEN DALE piano FREDRIK LUHR DIETRICHSON kontrabass RAYMOND STORAUNET LAVIK trommer IDA LØVLID HIDLE trekkspel MARIUS KLOVNING gitar

Hausten 2021 var Significant Time i Studio Paradiso med produsent Marcus Forsgren (Jaga Jazzist) for å lydfeste «Vossastubbar», bandets andre album. «Vossastubbar» hadde naturlegvis release på Vossa Jazz. «Konserten var heilt opplagt eitt av høydepunkta på festivalen» ifølgje Lars Mossefinn, anmeldar i Dag & Tid og Salt Peanuts.

«Vossastubbar» er overmot, energi, vitalitet, tilstedeværelse, varme og folkelig forening. Kanskje fyst og fremst for det fundamentet og utgangspunktet til prosjektet er skaparverket «Vossastubbar» av sjølvaste Per Sivle, den sensitive, empatiske, demokratiske dikteren og journalisten som me har så sans og respekt for. 

Sivle skreiv sarte personlege dikt om svik og savn, så vel som å bite fra seg om skriftmål og nasjonal politikk. Men best av alt, han hadde et klokkeklart blikk om mellommenneskelig adferd, og skildra på friskt og ekte vis tragikomiske og klønete situasjoner og folkelig tankegang. 

Significant Time har tatt tak i «frisk og ekte» og tonesatt fragmenter av «Vossastubbar» med sitt freidige og fremoverlente tonespråk. Musikken er skrevet i «Sivles ånd» ved å fremheve og gjenspeile hans evne til å leke med form, språk og innhold. Blant annet er tekstmaterialet i «Vossastubbar» skrevet på vossamål som gjør at flere ord og setninger er uvante og rare, men som likevel klinger melodisk og har en særegen flyt. Ord og setninger settes i ulike kontekster av spenstige melodier og arrangement, som gjør det hele forunderlig, fargerikt og annerledes, men med et folkelig og lite jålete preg. 

Det kjennes godt å herje litt med både formspråk, musikalske konvensjoner og forså vidt også menneskelig tenke og væremåte. 

Her kan du høre platen – og her kan du høre de i lys, levende konsert-form:

Onsdag 19. april Suldal Kulturhus

Torsdag 20. april Spor 5 / Stavanger Jazzforum

Fredag 21. april Haugesund Bibliotek

Her finner du anmeldelser i Dag & Tid og Nettavisen.

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.