Nyheter

Jazz i Sikte-vinnere 2023

I år var det ti band med på Jazz i Sikte, fordelt på det som nå nærmest er blitt mini-festivaler både i Stavanger og Bergen. På scenen stod det musikere hovedsaklig fra Jazzlinjene på UiS og på UiB.

Å vinne betyr i denne sammenheng og få spille på en eller to jazzfestivaler på Vestlandet. Det er allerede klart at begge bandene skal spille på Nattjazz 2. juni i år. Juryen i Stavanger bestod av Hildegunn Gjedrem, Per Kristian Ramsland og Vidar Schanche. De utropte Betong til vinner med denne begrunnelsen:

BETONG

ERLEND STRAND ROLFSEN trompet
JONAS SUNDAL gitar
KRISTIAN SEINES trommer
MAGNUS KASPERSEN EVJEN saksofoner

Eklektisk energipakke! Juryen falt for deres lekenhet, sjangerblanding og gode kommunikasjon innad i bandet. Betong hopper lett fra intrikate melodier til friimprolandskap til beatpoesi, alt dette med en god dose humor og groovy riff. Dette er et band som har mye potensiale og juryen håper de fortsetter å utforske nye spennende musikalske landskap.

I Bergen bestod juryen av Gabriela Garrubo, Roger Lygre Solvang, Michael Barnes og Martin Midtbø Rokkones. De valgte ut band og ga en ekstra oppmerksomhet til en av instrumentalistene med følgende begrunnelse:

BANKVELV

HEIDI KVELVANE saksofon
SYMRE TAUGBØL BANG gitar

Juryen vil trekke frem en lekenhet og et liv i vinnerens musikk. Samspillet utmerket seg og publikum satt trollbundet fra start til slutt. Sammensveisingen av stiler gjør dette prosjektet til en verdig vinner. Vi gleder oss til det spilles opp til dans på Nattjazz 2. juni med Bankvelv!

INSTRUMENTALPRIS

RASMUS VIK LAGERBERG vibrafon

Lagerberg viste en stor bredde og virtuositet i spillet sitt, og imponerte juryen med sin opptreden i de to bandene Hallway Philosophy og Hot Ninja. Juryen bestemte seg derfor å gi han en egen instrumentalpris, og får dermed spille support på en av Bergen Jazzforum konserter i høst.

Vi vil gratulere alle som var med på årets Jazz i Sikte for strålende innsats! Ser frem til å høre mer fra dere alle.

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.