Nyheter

Storbandkurs

Har du lyst å sitte i rekkene i et profesjonelt storband? I september arrangerer Bergen Big Band storbandkurs for ungdom fra hele Vestlandet. Her finner du påmeldingsinfo.

Helgen 15.-17. september 2023 arrangerer BBB et nytt storbandkurs for ungdom mellom 15-22 år. Dette er en unik mulighet til å lære av det profesjonelle orkesteret og til å spille sammen med Bergen Big Band. I løpet av helgen blir det “sit-in”, undervisning, masterclass og til slutt en felles konsert.

BBB består av noen av Bergen og omegns fremste jazzmusikere, som også har lang erfaring som lærere og pedagoger. BBB stiller med 11 utøvere fra orkesterets faste besetning, og det musikalske programmet blir en reise gjennom hele storbandhistorien.

Kursdeltagernes evaluering fra fjorårets kurs:

  • «Jeg digget låtene vi spilte. Utrolig kule!»
  • «Jeg likte tryggheten. Som ny innenfor storband var jeg ganske stresset, men alle instruktørene fikk meg til å føle meg veldig trygg.»
  • «Synes det var utrolig lærerikt og kjekt.»
  • «Helt tipp topp kurs.»
  • «Det var et utrolig hyggelig spillemiljø. Det kunne lett vært en presset, ukomfortabel situasjon hvor man føler man må prestere, men det føltes veldig trygt og som et åpent rom for å lære. Det setter jeg veldig pris på.»
  • «Jeg likte veldig godt med kurset at vi hadde proffe spillere i rekken slik at vi kunne lære ulike ting av dem.»

OM KURSET

BBB ønsker å bidra til utviklingen av neste generasjons storbandmusikere. Som Vestlandets jazzmusikalske flaggskip ønsker BBB å skape en unik møteplass i norsk musikkliv, der talentfulle ungdommer får sitte inn i rekkene med profesjonelle og erfarne musikere som kontinuerlig vil gi feedback, råd og tips om stilforståelse, frasering, samspill og improvisasjon. Dette vil gi deltakerne en helt unik og erfaringsbasert kunnskap som man ikke får andre steder.

Storbandkurset holdes helgen 15.-17. september 2023 på Lungegaardens Kulturarena i Bergen. Avslutningskonserten blir søndag 17. september kl 1500.

Det koster 1000 kroner å delta på kurset, og det dekker kursavgift, undervisning og mat. Reise og opphold dekkes av deltakerne. Vi har rabattavtaler med hoteller i Bergen sentrum, ta kontakt hvis det er aktuelt.

HVEM KAN DELTA

Målgruppen for kurset er motiverte, nysgjerrige og engasjerte ungdommer i alderen 15-22 år. Det er begrenset plass, og du må derfor sende inn søknad. Ungdom fra både Vestland og Rogaland oppfordres til å søke.

Til kurset tar vi inn deltakere til en full storbandbesetning med 5 saksofonister (alt-, tenor- og baryton-), 4 trompetere, 4 trombonister (inkl. basstrombone) og 5 komp (piano, gitar, kontrabass/el-bass, trommesett og perkusjon). Hvis du er saksofonist, oppgi om du også spiller klarinett eller fløyte.

Du kan også melde deg på masterclass. Da forbereder du en standardlåt og får være solist med BBBs rytmeseksjon. Ønsker du det, oppgir du det i søknaden og legger ved akkordskjema med melodilinje.

HVORDAN SØKE:

Det er begrenset plass siden kurset kun tar inn nok deltakere til å fylle storbandbesetningen. Du får beskjed om du får tildelt plass kort tid etter søknadsfristen.
Søknadsfrist: 20. august 2023.

Hvis du vil, kan du sende inn lyd- og videoopptak av deg selv hvor du spiller en standardlåt eller et solostykke/tilsvarende. Opptaket sendes enten via www.wetransfer.com eller Dropbox til bergenbigband@gmail.com.
Husk å merke alle filer med ditt navn.

Link til søknadsskjema: https://bit.ly/Storbandkurs2023

Har du spørsmål? Ta kontakt med Sindre Dalhaug, e-post: bergenbigband@gmail.com

Storbandkurs med Bergen Big Band 2023 gjennomføres med støtte av Norsk kulturråd, Bergen kommune, Norsk Musikkråd, Norsk jazzforum og Vestnorsk jazzsenter.

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi Sommerjazzkurs på Jølster. Vil du være med? Her finner du påmeldingslink og info om kurset.

Nyheter

Samlinger for musikere og arrangører

I høst inviterer vi som vanlig til fellessamlinger for musikere og arrangører; på Spor 5 i Stavanger torsdag 30. november kl 14:00-16:00, og på Loftet, Kulturhuset i Bergen, fredag 1. desember kl 14:00-16:00.