Nyheter

Nutshell 23

Store deler av verden er representert på årets showcase-festival for å høre ny, norsk jazz.

Nutshell er et tiltak med formål å fremme norsk jazzeksport og bidra til å etablere nettverk. Norsk jazz har en høy standing internasjonalt, og Nutshell presenterer noen av de fremste og mest aktuelle bandene på utvalgte naturskjønne og spektakulære locations, for delegater som representerer sentrale festivaler og klubber fra hele verden.

Vi besøker også naturskjønne nærområder rundt Bergen, som Hardanger og Voss. Nettopp dette gjør Nutshell spesiell: Gjestene lar seg begeistre av de ulike stedene, naturen, kulturen etc., noe som bidrar til å forsterke konsertopplevelsene og ikke minst gjør det enklere å huske artistene når de senere tenker tilbake og skal booke band til egne festivaler og klubber.

I år kan vi ønske velkommen gjester fra Kina, Sør-Korea, Canada, Romania, Slovenia, Ungarn, UK, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Danmark og Finland – og Norge.

Nutshell gjennomføres med øremerket støtte fra Music Norway og Bergen kommune, og fra en rekke norske ambassader/utestasjoner. Det er daglig leder Nina Torske som programmerer Nutshell i samarbeid med en musiker. På årets program er det Martin Myhre Olsen som er med-programmerer. Slik ser det ut:

Ons 24 mai:
Marthe Lea Band

Tors 25 mai – Voss:
Alexander Aga Røynstrand (hardingfele)
Kjetil Mulelid Trio
Lilja

Fre 26 mai:
Anja Lauvdal & Ola Høyer
Team Hegdal

Lør 27 mai:
Benedicte Maurseths Hárr

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.