Nyheter

Nutshell 23

Store deler av verden er representert på årets showcase-festival for å høre ny, norsk jazz.

Nutshell er et tiltak med formål å fremme norsk jazzeksport og bidra til å etablere nettverk. Norsk jazz har en høy standing internasjonalt, og Nutshell presenterer noen av de fremste og mest aktuelle bandene på utvalgte naturskjønne og spektakulære locations, for delegater som representerer sentrale festivaler og klubber fra hele verden.

Vi besøker også naturskjønne nærområder rundt Bergen, som Hardanger og Voss. Nettopp dette gjør Nutshell spesiell: Gjestene lar seg begeistre av de ulike stedene, naturen, kulturen etc., noe som bidrar til å forsterke konsertopplevelsene og ikke minst gjør det enklere å huske artistene når de senere tenker tilbake og skal booke band til egne festivaler og klubber.

I år kan vi ønske velkommen gjester fra Kina, Sør-Korea, Canada, Romania, Slovenia, Ungarn, UK, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Danmark og Finland – og Norge.

Nutshell gjennomføres med øremerket støtte fra Music Norway og Bergen kommune, og fra en rekke norske ambassader/utestasjoner. Det er daglig leder Nina Torske som programmerer Nutshell i samarbeid med en musiker. På årets program er det Martin Myhre Olsen som er med-programmerer. Slik ser det ut:

Ons 24 mai:
Marthe Lea Band

Tors 25 mai – Voss:
Alexander Aga Røynstrand (hardingfele)
Kjetil Mulelid Trio
Lilja

Fre 26 mai:
Anja Lauvdal & Ola Høyer
Team Hegdal

Lør 27 mai:
Benedicte Maurseths Hárr

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.