Nyheter

Sildajazz 23

Festivalsjef Andreas Risanger Meland gir seg med stil. Årets program bestod av kvalitetsmusikk for musikkinteresserte i alle aldre og med vidt forskjellige preferanser. Med unntak av noen utfordringer med været meldes det om upåklagelig avvikling, gode publikumstall og fantastiske konserter.

Årets festivalmusiker var Paal Nilssen-Love som spilte tre konserter med egne prosjekter samt et dj-sett. Og han var i svært godt selskap. Her finner du hele programmet.

Som tidligere tok Sildajazz også i år i bruk mange særegne og spektakulære scener som på fint vis matchet de ulike bandene og konstellasjonene – både intime og svære innendørs arenaer, og store utendørsscener, som enkelte dager måtte tåle utfordringer knyttet til mye regn og vind.

Årets æresprisen gikk til Haugaland Storband. De har holdt på i 35 år og er svært viktig for jazzmiljøet og musikerne i distriktet. Sildajazz-prisen gikk til pianist Øystein Folkedal. Han ble vi kjent med for mange år siden da han var med på våres årlige Sommerjazzkurs. Han har nå en fersk bachelor fra Norges Musikkhøgskole i lommen, og vi gleder oss til å følge Øystein videre. Gratulerer både til Øystein Folkedal og Haugaland Storband.

Gratulerer også til festivalsjef Andreas Risanger Meland for fire fantastiske festival-år! Det har vært utrolig spennende å følge hvordan Sildajazz har utviklet seg. Vi ønsker deg lykke til på Haugesund Folkebibliotek og er svært spente på hvem som blir etterfølgeren din.

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.

Konserter