Nyheter

Jazz i Sikte 23/24

Da er JIS-sesongen straks i gang. Vil du være med? Her finner du alt du trenger å vite.

Vestnorsk Jazzsenter (VNJS), Bergen Jazzforum (Bjf), Stavanger Jazzforum (Sjf), og Nattjazz ønsker å stimulere jazzinteressen og rekrutteringen blant unge musikere på Vestlandet. 

Programmet er åpent for band og enkeltmusikere som er fra eller bor i Rogaland eller Vestland, og har en øvre aldersgrense på 35 år. Alle kvalifiserte band får to workshops med Bergmund Waal Skaslien. 

5 band får anledning til å spille konsert på Bergen jazzforum og 5 band på Stavanger Jazzforum sine vårprogram i 2024 (samlet på en klubbkveld).

I hver by vil en kvalifisert jury velge ut et band som får en honorert spillejobb på Nattjazz 2024, og forhåpentligvis også på en av de øvrige jazzfestivalene på Vestlandet. 

Spørsmål? Ring Bergmund Waal Skaslien på tlf. 922 30 180

Påmelding på mail til bergmunds@gmail.com og audun@vestnorskjazzsenter.no med følgende oppsett (eksempel): 

RocketJazz 

Hei jeg heter Hans Rocket og vil melde på bandet mitt Rocketjazz til Jazz i sikte. Alle medlemmene bor i Bergen og er under 35 år. 

RocketJazz 

Hans Rocket / El.gitar / tlf 92345678 / hansybadge@gmail.com

Hanne Rybergsli / Sax / tlf 78765432 / hannepanne@gmail.com

Karl Rask / Piano / tlf 98456345 / kensimail@hotmail.com

Claus Jensen / Kontrabass / tlf 67809234 / clausjensen@yahoo.com

Rocketjazz spiller kammerjazz komposisjoner med innslag av frijazz. Vi veksler mellom poetiske landskap og energiske utladninger. Vi er inspirert av europeisk kunstmusikk og musikere som Cecil Taylor og Paal Nilssen-Love. 

Demo som lyd-fil eller Soundcloud-lenke ettersendes snarest mulig! Enkelt øveromopptak holder. 

Blant tidligere deltakere kan nevnes: General Post Office, Marius Neset, Martin Halla, Ine Hoem, Stein Urheim, Christina Bjordal, Øyvind Skarbø, Morning has Occurred, Marthe Eberson, Ida Maria (Sivertsen), Chilli Vanilla, Joakim Rainer, Betong, Vidar Starheimsæter og Heidi Kvelvane.
___ 

Bergmund Waal Skaslien er en svært engasjert og dedikert pedagog og impromusiker, kjent fra band som Daniel Herskedal Ensemble, Brekke Sekstett, og med musikere som John Scofield, Ola Kvernberg, Eyolf Dale, Mathias Eick, Helge Nordbakken, Tord Gustavsen, Frode Haltli og Nils Olav Johansen. Han er en etablert komponist, også for film, dans og teater, og en ettertraktet sjangerfri medspiller som har medvirket på Spellemannprisvinnende plater innen jazz, klassisk, folkemusikk og pop. 

Fra forsiden

Nyheter

«Under Bakken» til Vossa Jazz

Konsertforestillingen ble bestilt til Sildajazz for 2 år siden og er laget for barn mellom 5 og 10 år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. Nå gleder vi oss til en ny visning lørdag 23. mars.