Nyheter

VNJE til Portugal

I oktober reiser Vestnorsk Jazzensemble til Portugal med Per Zanussi for å spille konserter i Seixal, Coimbra og Porto.

Det var en milepæl for Vestnorsk Jazzensemble da Per Zanussi kunne urframføre verket Li and the Infinite Game på Sildajazz i 2021, som det første verket som var bestilt av og skrevet for stort vestnorsk ensemble med selvvalgt besetning. I januar 2022, etter nye kritikerroste konserter i Bergen og Stavanger, gikk gjengen i studio og spilte inn musikken, som i november i fjor kom ut på portugisiske Clean Feed Records.

Hva er vel da mer naturlig enn å legge releaseturneen til nettopp Portugal, der platedirektør Pedro Costa bidrar som sentral mellommann og holder i de lokale trådene. Dette er altså nok en milepæl, både for ensemblet og Vestnorsk Jazzsenter: Å kunne bringe Per Zanussis nydelige verk ut i verden, til sentrale scener i Portugal og til et nytt publikum. Vi gleder oss! Her finner du mer info både om musikk og musikere. 

19. oktober Seixal Jazz Festival. Kl. 22:00 – billettlink
20. oktober Festival Jazz Ao Centro, Coimbra. Kl. 22:00 – billettlink
21. oktober Casa de la Musica, Porto. Kl. 21:00 – billettlink

Fra forsiden

Nyheter

Nutshell 2024

4 dager, 7 konserter og 30 gjester, hvorav halvparten booker for internasjonale klubber og festivaler.