Nyheter

Stamveg-utvalg vår 2025

Det kom inn 48 søkere på søknadsfristen vår 1. februar. I samråd med Kunstnerisk Utvalg bestemte vi oss for disse tre prosjektene/bandene for vår 2025.

BRASSA JASS

Er det ikke ironisk at vi har så utrolig mange messing-blåsere i verdensklasse på Vestlandet, men at det enkelte år har vært relativt få messingblåsere som har søkt på jazzlinjene her? Det håper vi å endre på. At flere musikere fra brassmiljøet også vil være med å spille jazz, enten i storband eller i mindre besetninger. Vår 2025 har vi bestilt et prosjekt fra to fantastiske trompetere og pedagoger – Simen Kiil Halvorsen og Hildegunn Øiseth – som de vil reise på en workshop-turné til forskjellige korps på Vestlandet. Vi gleder oss til å komme i gang med dette prosjektet og håper det vil bidra til mer kontakt mellom brass- og jazz-musikere på Vestlandet.

OLA & ANJA

Ola & Anja er en duo bestående av to av landets aller fineste musikere. Med bakgrunn fra band som Moskus, Broen, Skadedyr, Cortex, Moon Relay og Telehiv har de begge markert seg som sterke musikalske stemmer som evner å gå sine egne veier. I denne duoen er musikken både fast og fri, sjarmerende skakk i det ene øyeblikket og millimeter presis i det neste. Fra svett gospel via brautende frijazz til den dempede kammermusikkens finskårne klanger. Det er musikk som er leken og utforskende, men med en dyp forståelse for tradisjonen den står i.

THE RED BARN

The Red Barn er et spennende nytt band som lager deilig musikk med både jazz, folkemusikk og americana i gryten. Kvartetten består av Kåre Opheim (trommer), Toivo Fjose (bass), Mathias Marstrander (gitar, pedal steel) og Aksel Røed (saksofon). Fire etablerte musikere som også spiller med artister og band som Sigrid Moldestad, The Real Ones, Treverket, General Post Office, Spidergawd, Havene, Toivo Quintet, Terje Isungset med flere. 

Kvartetten har allerede spilt inn debut-albumet sitt som vil slippes enten før eller i forbindelse med aktuelle turné. Vi har allerede hørt det og er begeistret! Gleder oss til å legge en turné med dette bandet og til å høre musikken live.

Fra forsiden

Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!