Nyheter

Meelodi på turné

Strengemesteren Ole Andre Farstad og sanger og maler Medi Farmani har skapt et unikt og vakkert uttrykk med instrumenter fra hele verden blandet med persisk og arabisk poesi. I april kan du høre det live i Haugesund, Øystese, Bergen, Florø og Førde.

Meelodi er eit globalt musikkprosjekt basert i Bergen, med tre album bak seg – der The Great Blue Wheel frå 2021 vart plassert som Top of the World i Songlines Magazine si Topp 10-oppsummering av året. Persisk og arabisk poesi møter rytmar og klang frå dei fleste verdshjørner i ein unik og særs vakker miks. Undervegs har Meelodi turnert på festivalar som Førdefestivalen, Melafestivalen, Folkelarm, Nattjazz, Bergen Internasjonale Musikkfestival og OK sessions på Nasjonal Jazzscene. Verdsmusikk med hjarte og hjerne.

Fotograf: Francisco Munoz

Dei seks musikantane i bandet er kjende namn både i Bergen og utanfor. Snorre Bjerck er å høyre med blant anna Siwan, Batagraf og Transjoik. Her speler han saman med bassist Anders Bitustøyl som elles har turnert land og strand med Bjørn Tomren og Sigrid Moldestad. Trompetist Per Jørgensen er blant dei største musikkskattane me har her til lands. Same med songar, oud-spelar og fløytist Nawar Alnaddaf. Ho kom frå Syria til Bergen i 2015 med ein musikalitet utanom det vanlege, noko ho i dag fordjupar seg vidare i på NMH i Oslo.

Medi Farmani er eigentleg kunst-malar, men viser med dette prosjektet at han også har stor uttrykkskraft som vokalist. Med utsøkt timing og ikkje minst scenisk nærvær. Primus motor Ole André Farstad er like komfortabel med lik-sminke i metal-bandet Abbath som på borne-konsertar med Tres Musicos. Han har sannsynlegvis også den største samlinga med streng-instrument du finn i – og eit godt stykke utanfor – Bergen.

Fotograf: Francisco Munoz

Onsdag 17. april HAUGESUND
Torsdag 18. april ØYSTESE
Fredag 19. april BERGEN
Lørdag 20. april FLORØ
Søndag 21. april FØRDE

Med:

OLE ANDRE FARSTAD strengeinstrument, perkusjon MEDI FARMANI vokal NAWAR ALNADDAF vokal, oud vokal PER JØRGENSEN vokal, trompet, perkusjon ANDERS BITUSTØYL bass, bassklarinett SNORRE BJERCK perkusjon

Bli kjend med Meelodi på NRK sitt Studio 19.

Straum dei her.

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.