Nyheter

Jazz i Sikte 2024

Rekord-påmelding i Stavanger med hele 11 band! Også i Bergen ser det veldig bra ut med 6 ulike konstellasjoner. Det meldes om høy kvalitet og luksus-problemer for prosjektleder Bergmund Waal Skaslien som nå skal sette opp programmet for mini-festivalene på USF Sardinen i Bergen 10. april og på Spor 5 i Stavanger 11. april.

Årets Jazz i Sikte preges av boblende kreativitet og mangfold. Skaslien garanterer en spektakulær konsert-reise med store kontraster.  Fra store energiske ensembler til intime personlige band. Og lover at du vil få alt du kan ønske deg på en jazzkonsert. Rike harmonier, originale komposisjoner, vakre melodier, fete groover, fri improvisasjon, lekent samspill og ikke minst fellesskap i en helaftens Jazz i Sikte minifestival.

BERGEN

Onsdag 10/4 på USF Verftet fra kl. 20:00

1

«The Move» 

Erlend Juliebø – Gitar 

Rasmus Vik Lagerberg – Vibrafon 

Ole Calmeyer – Trommer 

Oskar Myhre Hvidsten – Kontrabass 

Kvartetten startet først som et forskningsprosjekt på Kurt Rosenwinkels tredje skive «The Next Step» , og har nå gått videre til å skrive egne komposisjoner, inspirert av denne stilen! Tidlig 2000-tals moderne New York-jazz.  Musikken er i hovudsak skrevet av kvartettens egen gitarist, Erlend Juliebø, som tar i bruk sin forkjærlighet for impresjonistiske og tvetydige uttrykk mikset inn i et moderne Post-Bop format.

2

«Sakte, fallende.»

«Sakte, fallende.» har ambisjoner om å få til et uttrykk som blander moderne og gamle tradisjoner. Fast, kult, løst og eklektisk. Vi spiller musikk som baserer seg på alt fra ambient, fri improvisasjon, til mer fastsatte riffbaserte komposisjoner.

Sune Dommersnes – Gitar 

Martin Borge – Gitar 

Herman Kirkenær Krogh – Trommer 

Erlend Markhus – Bass 

3

Lygren/Folkestad

Lygren/Folkestad er et duoprosjekt med vokal og tuba som tar utgangspunkt originale komposisjoner og fri improvisasjon i et lydbilde med mye plass til utforsking og samspill. Kompositorisk liker vi å dyrke klangfarger og enkle ideer, og vi har tatt inspirasjon fra blant annet Carla Bley og Tys Tys.

Sigrid Undheim Lygren – Vokal

Sondre Ross Folkestad – Tuba

4 

Våge/Andresen

I duo-prosjektet vårt har vi blandet saxofon og vokal. Vi oppdaget raskt at det ble god musikalsk kjemi av dette. Til nå har vi jobbet frem materiale ved å improvisere frem riff og motiver, for så å smelte disse til låt-ideer. Når lydene fra saxen og vokalen smelter sammen under eksperimenter med rytmer, tekst, klanger, stemninger og følelser utkrystaliseres det et veldig spennende og interessant uttrykk som vi gjerne vil utvikle videre. Vi er inspirert av musikk fra hver vår kant, og hvis vi skal trekke frem tre navn ville det være Håkon Kronstad, JUNO og GURLS. Aurora & Harald duo er fremdeles i en tidlig fase og vi håper deltakelse i jazz i sikte vil kunne bidra til å utvikle oss videre.

Harald Dahl Våge – Saxofon

Aurora Barstad Andresen – vokal

5

Wisur/Berg/Krogh trio

Wisur/Berg/Krogh er en jazzpianotrio med utspring ifrå Griegakademiet i Bergen. Vi spiller original musikk med en smak av Amerika, da vi prøver å legge oss tett opp mot det moderne amerikanske jazz-idiomet både i improvisasjonene og komposisjonene våre.

Samuel Wisur – Piano 

Didrik Berg – Bass. 

Herman K. Krogh – Trommesett 

6

DOLKAR 

Vi spiller jazz og improvisert musikk med i utgangspunkt i gamle feleslåtter og folketoner fra Norge og Sverige, men i en jazztrio besetning med helt egne og nye arrangementer.

Vi har stort spenn på musikken fra helt stille myke tolkninger til store bråkete «rock’n roll» -arrangementer, alle med et sterkt preg av jazz.

Vi vektlegger improvisasjon og holder et lekent lett humør mens vi fortsatt tar kildematerialet på alvor.

Oskar Hvidsten – bass

Elias Vistven – gitar

Ole Calmeyer – trommer

Alfred Wammer – trombone

STAVANGER

Torsdag 11/4 på Spor 5 fra kl. 19:30.

1.

Mari Singstad Trio

Mari Singstad Trio er en pianotrio som i enkle ord kan beskrives som “Nick Drake på crack”. Musikkens mørke preg, både harmonisk og lyrisk sett, løses opp av en leken og spontan tilnærming til form. Trioen lar seg inspirere av blant andre Liv Andrea Hauge Trio og Maria Kannegaard.

Frida Björnsdotter – trommer

Edvin Larsson Scott – kontrabass

Mari Singstad – piano og vokal

2.

Macro trio

Macro trio består av tre studiekompiser fra jazzlinjen på UiS, som spiller egne komposisjoner primært komponert av trommeslageren, Jeppe Hauberg, i stilen jazz fusion og nordisk jazz. Macro trio har ambitioner om å turnere i Skandinavia og bygge opp et følge der. Trioen fokuserer på å formidle komposisjoner i smakfulle arrangementer i kombinasjon med improvisatorisk interaksjon.

Jeppe Hauberg Jessen – trommer

Adriana Døsvik – kontrabass

Torbjørn Säll – piano

3.

Papole Khaki band

Papole Khaki er ei trombonist og låtskriver fra Kurdistan og Kristiansand, med bakgrunn fra jazzlinja i Stavanger. Musikken hennes er skapt for å danne et ledd mellom den kurdiske og norske identiteten hennes. Gjennom direkte kurdiske og sørlandske tekster, forteller hun med egen stemme historier om oppvekst og utenforskap. Det musikalske har stor innflytelse fra den kurdiske oppveksten, hvor hun skriver enkle og fengende melodier som intuitivt lener seg på folkemusikk. Bandmedlemmene er en stor del av det særegne uttrykket i bandet til Papole, hvor de tilføyer hvert sitt musikalske perspektiv, og hver sin bakgrunn inn i det helhetlige musikalske bildet.

Papole Khaki – Trombone, Vokal

Erlend Johannessen – Piano

Adriana Døsvik – Bass

Kristian Seines – Trommer

Magnus Kaspersen Evjen – Bariton-saks

Agnes Viksten – sopran-saks

4. 

“PowerKorps”

Powerkorps er et ensemble bestående av musikere fra Norge og Sverige. I vårt sound utforsker vi kontraster mellom fri improvisasjon, vakre melodier, flytende lydlandskap, og tunge riffbaserte rockelandskap. Våre komposisjoner henter inspirasjon fra sjangre som rock, nordisk jazz, frijazz og populærmusikk. Musikken blir skrevet av samtlige bandmedlemmer, og bygger på hver individuelle musiker sine ulike bakgrunner i musikk og kunst. Vi prøver å skape musikk uten å nødvendigvis sette etiketter på det som preger uttrykket, men heller la musikk være musikk.

Vi har spilt sammen siden november 2022, og hadde vår første konsert i mars 2023. Siden den gang har vi vært i en prosess hvor vi har eksperimentert og utviklet vårt eget sound. Bandet komponerer musikk i fellesskap, og 28. november i år har PowerKorps debutkonsert med den nye musikken på Folken i Stavanger.

Vi har som ambisjon å etablere oss i det norske jazzmiljøet ved å gi ut musikken vår, og å fortsette å spille konserter på flere scener i Norge og resten av verden. Med våre live-opptredener har vi som mål å fange publikum med musikk som våger å være både røff og følsom. Vi vil engasjere hele det emosjonelle spektret til lytteren, fra alvor til lek. Vi ønsker å uttrykke genuin og ærlig musikalitet, og skape et møtepunkt mellom oss og lytteren.

Agnes Viksten – Sopran/alt-saksofon

Ole Martin Rosvold Haugen – Trompet

Magnus Kaspersen Evjen- Tenor/Bariton-saksofon

Torbjørn Säll – Piano/Synth

Jonas Tyslum Nes – El-gitar

Edvin Larsson Scott – Kontrabass

Bendik Solvik Brochs – Trommer

5.

SOUND

SOUND er et samarbeids-preget prosjekt der alle i bandet kommer med tekster og ideer. Deretter videre-komponerer, koreograferer og arrangerer vi ut låtene sammen. Vi har fokus på at musikken og dansen skal være likeverdig både i lydbilde og i det visuelle – som en enhet. Dette skaper et rom hvor vi får utforske og leke med rollefordelingen og samspillet i bandet.

Formidling av følelser står sentralt i prosjektet. Gjennom tekst, musikk og dans ønsker vi å fange nyansene i følelseslivet til et vanlig menneske, og med det kommer både sårbarhet, sinne og «sass». Med inspirasjon fra musikere som Beyoncé, Esperanza Spalding og John Coltrane er musikken blitt en krysning mellom jazz og pop med innslag av friere improvisasjon, spoken-word, fete bass-grooves og fengende melodier.

Marie Kvale Vikingstad – Vokal

Synne Bergem Lia – Vokal

Adriana Døsvik – Kontrabass

Agnes Viksten – Saksofon

Solveig Olivia Aune – Dans

Prosjektleder og primusmotor for Jazz i Sikte: Bergmund Wahl Skaaslien

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.