Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!

Bildet over er fra alle deltagerne i Stavanger. Her ser du vinnerbandet i Bergen.

Kvartetten består av:

Sune Dommersnes – gitar
Martin Borge – gitar
Erlend Markhus – bass
Herman Kirkenær Krogh – trommer

Juryen i Bergen skriver at lydlandskapet er både friskt, rått og interessant. De spiller gøye låter som kunne ha vart mye lenger. Fint samspill over hele linja, ikke minst mellom gitaristene, som også velger å legge av i perioder for å gi mer plass til andre. Elektronikken blender bra med resten. De mer åpne partiene fungerer også veldig fint. Vi vil høre mer!

I Stavanger ble det Macro Trio som stakk av med seieren.

Med:

Torbjørn Säll – piano
Adriana Døsvik – bass
Jeppe Hauberg Jessen – trommer/komponering

Juryen i Stavanger skriver følgende om vinner-bandet: Trioen framførte gode, modige og modne komposisjoner, og framviste godt samspill, god dynamikk og god klangbehandling. Låtene ble framført med god energi, overskudd og frihet i spillet. Framføringen bød også på fine enkeltprestasjoner.

Begge bandene kan høres på åpningsdagen til Nattjazz fredag 24. mai. Her er info/billetter.

Fra forsiden

Nyheter

Nutshell 2024

4 dager, 7 konserter og 30 gjester, hvorav halvparten booker for internasjonale klubber og festivaler.