Nyheter

Korps-workshops

I uke 3 og 4 sender vi ut en workshop-turné som vi har kalt Brassa Jass. Opplegget er inspirert av Brass Bross og hvordan de i en årrekke har arbeidet med å få korpsungdom til å spille uten noter, lære på øret og til å inspirere og engasjere.

På bildet ser du trompetistene Hildegunn Øiseth og Simen Kiil Halvorsen. De har med seg Ingrid Utne på basstrombone og trommeslager Raymond Storaunet Lavik. Nederst i saken kan du lese mer om dem.

Om opplegget:

På workshopen møter unge korpsmusikanter fire jazzmusikere. De allsidige musikerne og pedagogene vil i løpet av en kveld lære elevene noen sanger på øret. Med dette som utgangspunkt skal korpsmusikantene få hjelp til å utfolde seg i lek og improvisasjon sammen med workshop-lærerne og medmusikanter. 

Denne kvelden kaster vi notene og fokuserer på lytting, herming, klapping og improvisasjon. Det hele skjer i fellesskap og skal være trygt, gøy og inspirerende. Vi håper at elevene etter denne kvelden sitte igjen med følgende:

  • Nye låter man kan spille på
  • Nye måter å øve på
  • Nye måter å lytte på
  • Nye måter å spille sammen på
  • Trygghet til å arbeide videre med improvisasjon og å kunne kaste seg uti musikken helt uten noter.
  • Inspirasjon og spilleglede!

Er du interessert? Kontakt audun (alfakrøll) vestnorskjazzsenter.no.

Opplegget er helt akustisk og settes opp i lokalene korpset disponerer. Enten det er gymsal, øvingsrom eller lignende.

Om musikerne/pedagogene:

Hildegunn Øiseth er en improvisasjonskunstner med signatur. Enten det er med trompet eller bukkehorn, så fyller hun rommet med en energisk og poetisk varme. Underveis har hun sjonglert Trondheim Jazzorkester og Marilyn Mazur samtidig som hun har turnert med sin egen musikk i hele verden. Når hun ikke er på tur veksler hun mellom å bo i Trondheim og Bergen, hvor hun også underviser på jazzlinjen på Griegakademiet.

Simen Kiil Halvorsen er blant våre fremste jazztrompetister. Han har gitt ut flere kritikerroste album i eget navn i tillegg til å spille med andre. Han er også en dreven pedagog og er sentral i fagmiljøet på jazzlinjen ved UiS hvor han bla. jobber med undervisning i jazztrompet, digitale jazzstudier (jazz og improvisasjon for klassiske musikere) og ikke minst Bjergsted jazzensemble.

Trombonist Ingrid Utne er utdannet klassisk trombonist og er en erfaren utøver og pedagog innen dette feltet, men i tillegg har hun arbeidet som ensemblemusiker i flere jazzprosjekter, som bl.a.: Bohuslän Bigband (Svergie), Scandinavian Jazz Orchestra og Oslo jazzensemble. Hun har spilt med flere av landets fremste musikere, men trives like godt sammen med unge korpsmusikere. 

Trommeslager Raymond Storaunet Lavik er en stilsikker musiker og pedagog, først og fremst innen jazz, men han behersker også en rekke andre stilarter. Han har medvirket på mange plater, turnert i inn- og utland med forskjellige prosjekter og er i tillegg en dyktig og engasjerende pedagog med erfaring både fra kulturskoler rundt om i landet og fra jazzlinjen ved UiS.

 

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi som vanlig Sommerjazzkurs for unge musikere. Også i år er vi på Thon Hotel på Skei i Jølster hvor de har bra fasiliteter, god mat og ikke minst en strålende, lokal samarbeidspartner i Jølster Jazzklubb.

Nyheter

Pantome 448c with Cumin

Etter en svært vellykket konsert på Nattjazz er neste mulighet for å høre Mira Thiruchelvams fantastiske bestillingsverk med Vestnorsk Jazzensemble 10. og 12. august i Haugesund og Oslo.