Nyheter

Musiker- og arrangørsamling 2024

Samling for arrangører og musikere i Bergen fredag 1. november
Loftet, Kulturhuset Bergen kl. 13.00-16.00

Velkommen til Vestnorsk jazzsenters årlige samling for musikere og arrangører i Bergen! Vi deler samlingen i en arrangørbolk, og en musikerbolk, men innhold/tematikk vil være relevant for og angå alle; f.eks. vil et eventuelt utvidet regionalt arrangørsamarbeid også ha betydning for musikere – så alle er selvsagt velkomne til å delta på hele seansen!

Arrangørbolken vil handle om utsikter og muligheter knyttet til et utvidet regionalt arrangør-samarbeid, med presentasjon av resultater fra vår gjennomførte kartleggingsundersøkelse. I tillegg vil daglig leder for Norske Kulturarrangører (NKA), Trude Storheim, snakke om arrangørsituasjonen generelt, regionalt og nasjonalt – status, utviklingstendenser m.m.

I musikerbolken vil vi bl.a. snakke om økonomi, støtteordninger, og om drift av større og mindre ensembler. Vi avslutter med en inspirasjonssamtale med Dag Arnesen, Øyvind Skarbø og Elisabeth Lid Trøen, tre generasjoner frilansere – om det å holde det gående, tenke nytt, og forholde seg til frilanstilværelsens gleder og utfordringer gjennom ulike stadier i karrieren.

Alle deltakerne inviteres til konsert med Tord Gustavsen Trio på Sardinen USF fredag kveld – konsertstart kl 21.00. Gi beskjed til nina@vestnorskjazzsenter.no om du ønsker å delta! Det er også mulig å benytte seg av vår hotellavtale med De Bergenske, om man ønsker det.

PROGRAM

Kl 13:00 – Velkommen, kaffe & biteti

Arrangørbolk

Kl 13:05 – Presentasjon av resultater fra kartleggingsundersøkelse: Grunnlag for/ønske om økt samarbeid mellom ulike arrangørtyper i regionen?

Kl 13.45 – Trude Storheim, NKA: Status og utviklingstendenser på arrangørfeltet, regionalt og nasjonalt.

Kl 14:15 – Pause

Musikerbolk

Kl 14:30 – Det frie feltets tiår forts.: Økonomi, støtteordninger. Utviklingsmuligheter for musikere. Drift av større og mindre ensembler, inkl. Vestnorsk jazzensemble.

 Kl 15:00  – Samtale med Dag Syver Arnesen, Øyvind Skarbø og Elisabeth Lid Trøen om å holde det gående

 Kl 15:40 – Spørsmål og forhåpentligvis svar (spørsmål tas også underveis)

Gi beskjed om du kommer (vi må beregne mengde mat og kaffe) – til nina@vestnorskjazzsenter.no senest mandag 28. oktober.

Fra forsiden

Nyheter

Arrangørkartlegging

Arrangørkartlegging - grunnlag for økt samarbeid mellom ulike arrangørtyper på Vestlandet?