Nyheter

Rett Vest!

17. februar kan du høre vestnorsk jazz i Oslo hele dagen når vi feirer 20 år i hovedstaden. Med Supersonics (barnekonsert), Bergen Big Band (matiné-konsert) og med BMXL, Stein og Mari (bildet) og Kjetil Møster Solo på kveldsprogrammet.

Om du lurer på hva vi holder på med og hva som har skjedd de siste 20 årene kan du lese deg opp her.

 

Her er programmet for 17. februar på Victoria, Nasjonal Jazzscene, Oslo.

Kl. 11:00: Har du noen gang tenkt på hvordan musikk blir til? Kanskje trafikkstøy, vaskemaskinen eller gressklipperen kan være noe musikalsk? Noen sier at alle lyder er vakre hvis du bare lytter til dem og Supersonics er lydutforskningseksperter! Gjennom improvisasjon, supersonisk teknologi og ren vilje skaper Petter, Chris og Ståle engasjerende og bakoversveisende musikk fra rare lyder, nydelige melodier og heftige beats. Trioen har lang erfaring i å spille for barn og har en strålende og uanstrengt kommunikasjon med det unge publikummet. Velkommen til Supersonics supermagiske lydverden!

Passer best for barn mellom 6 og 12 år.

Petter Frost Fadnes – saksofon, Chris Sharkey – gitar, Ståle Birkeland – trommer

 

Kl. 15:00 For noen år siden opplevde Bergens egen Bill Evans, Dag Arnesen, noe som svært få jazzmusikere er forunt: Å bli folkekjær, ja nærmest allemannseie med platene i Norwegian Song-serien. Nå er materialet arrangert for det store formatet, og til Oslo har han med seg et storband av internasjonal klasse. I Bergen Big Band, som i fjor fylte 25 år, finner vi både klassiske musikere fra Bergen filharmoniske orkester og Sjøforsvarets musikkorps, samt jazzmusikere som har gjort seg bemerket nasjonalt og internasjonalt. Det er et knippe musikere, et orkester og et format Arnesen kjenner svært godt.

Det er duket for Grieg i jazza storbanddrakt, designet, sydd sammen og båret frem av to av Bergens store musikalske stoltheter.

Dag Arnesen – piano, Bergen Big Band

 


Kl. 21:00: Den kompromissløse og hardtblåsende saksofonisten Kjetil Møster arbeider for tiden med stipendiatprosjektet «Den elektrofoniske saksofonen» ved Griegakademiet i Bergen. Prosjektet utforsker sammensmeltningen av akustisk og elektronisk lyd, og dette vil vi få presentert en smakebit av i en 20 minutters elektroakustisk solo.

Kjetil Møster – saksofon og elektronikk

Stein og Mari er to særegne musikalske personligheter som inviterer oss inn i en leken, undrende og småskranglete popsfære. Duoen blander upretensiøst elementer fra elektronika, vest-afrikanske rytmer, bossa nova, jazzlicks og spaghettiwestern til sin helt egen greie. De har sluppet tre strålende album på Jazzland Rec, sist i 2015 med For Individuals Facing The Terror Of Cosmic Loneliness.

Stein Urheim – gitar, elektronikk, Mari Kvien Brunvoll – vokal, elektronikk

Det som startet som BMX trio på Nattjazz i 2006, har med åra blitt en ganske lubben sak: BmXL. Opprinnelig skulle de bare spille en konsert med musikk inspirert av Motian, Frisell og Lovano. Men musikken tok snart sin egen retning og fokuset ble raskt flytta til eget materiale. Komposisjonene er i hovedsak signert Njål Ølnes, men når resten gjengen får en finger med i spillet er det ikke lenger tydelig hva som er planlagt og hva som oppstår her og nå. BMX er spontanitet, fantastiske melodiske tema og et stjernelag av musikere. ‎BmXL er det samme, bare enda mer!

Per Jørgensen – trompet, stemme, perk, Njål Ølnes – saksofon, Eirik Hegdal – treblås, Thomas Dahl – gitar, Ståle Storløkken – tangenter, Øyvind Skarbø – trommer

Fra forsiden

Nyheter

Familieforestilling på mini-turné

Crab is Crap is back! Nå med videokunstner Fredrik Rysjedal, to teknikere og bestillingsverket Psst, som tidligere gikk under navnet Hysj! Konsertforestillingen ble tidligere i år blitt spilt på Den Nationale Scene i Bergen til svært gode anmeldelser. Nå tar de hele produksjonen med seg til Stord, Voss og Sand i regi av vår turné-ordning - Den Musikalske Stamvegen.

Nyheter

Jazzkurs på VGS

I dag er siste dag av det første av i alt tre jazzkurs vi skal ha på videregående skoler i vår. Kursene holdes på musikklinjene på Stavanger Katedralskole, Langhaugen VGS i Bergen og Firda VGS i Sandane.

Meld deg på vårt nyhetsbrev