Nyheter

Havene på turné

Torsdag 21. okt. VOSS
Fredag 22. okt. HAUGESUND
Lørdag 23. okt. BERGEN
Søndag 24. okt. FLORØ

Havene består av fire unge musikere som alle har studert på Griegakademiet. Heldigvis bor alle sammen fortsatt i Bergen og de er svært aktive i byens musikkmiljø. Vokalist Amalie Holt Kleive har sitt eget solo-prosjekt og er nå aktuell med bestillingsverk til EKKO-festivalen. Jonas Hamre er blant byens mest brukte saksofonister og er med i et overveldende antall band og prosjekter i alle tenkelige sjangre. Bassist Arne Toivo slapp nettopp plate nr. 2 med sin egen kvintett og turnerer for tiden med en teaterforestilling. Trommeslager Martin Wright Thorsen spiller med stjerneskuddet Haile og i Fargespill samt flere av prosjektene som springer ut derfra, blant annet med norsk-somaliske Gutu Abera.

Kvartetten ga ut debut-albumet sitt i fjor. Den er mixet og produsert av Matias Téllez som vant Spellemann som «årets produsent» samme år. Anmelderen i Puls beskriver musikken som «en forførende vind fra vest (…) 20 minutter med pur spilleglede». Vi gleder oss til å høre hva som skjer når disse fire krumtappene samles og henter frem igjen musikken sin.

To av konsertene på turneen er for elever ved Voss Folkehøgskule og musikklinjen på Skeisvang i Haugesund. Vi er gleder oss virkelig til dette møtet. I tillegg til å få høre fire glimrende musikere håper og tror vi at det er inspirerende for dem å treffe musikere som ikke er så langt unna i alder, og som alle har masse å holde på med som frilansere. I Bergen spiller de på Stereo mens de dagen etter reiser til Speilsalen i Florø. Kom om du kan!

Torsdag 21. okt. – VOSS FOLKEHØGSKULE
Fredag 22. okt. – SKEISVANG, HAUGESUND 
Lørdag 23. okt. – STEREO, BERGEN
Søndag 24. okt. – SPEILSALEN, FLORØ KULTURHUS

Fra forsiden

Nyheter

Sommerjazzkurs 2024

25.-30. juni arrangerer vi Sommerjazzkurs på Jølster. Vil du være med? Her finner du påmeldingslink og info om kurset.

Nyheter

Samlinger for musikere og arrangører

I høst inviterer vi som vanlig til fellessamlinger for musikere og arrangører; på Spor 5 i Stavanger torsdag 30. november kl 14:00-16:00, og på Loftet, Kulturhuset i Bergen, fredag 1. desember kl 14:00-16:00.