Nyheter

GIGAkademiet med Audun Kleive

Årets første GIG er med selveste Audun Kleive. Han har med seg tre spennende typer; Jonas Hamre, Håvard Netland og Cato Lyngholm.

Torsdag 12. februar kl.
Konsertstart: 21:00
På USF Sardinen
Fri inngang

GIG-akademiet er et samarbeid mellom Grieg-akademiet og Vestnorsk Jazzsenter med formål å fremme utvikling, læring og inspirasjon hos unge utøvere/studenter – morgendagens jazznavn. Det er også en konsertserie hvor det skapes veldig mye bra musikk.

I praksis foregår det slik at Grieg-akademiet og Vestnorsk Jazzsenter velger ut en «mentor» og så søker studenter på jazzlinja på Griegakademiet om å få spille med vedkommende. Så er opp til Magne Thormodsæter, Thomas Dahl, Eivind Austad og Kjetil Møster (fire av byens travleste musikere som også er fast ansatt på Griegakademiet) hvem som kommer på plakaten.

GIG-facebook2Logo, plakat og banneren du ser ovenfor er laget av Johanne Karlsrud. Foto: Gunilla Süssmann

Først ut i år er Jonas Hamre, Håvard Netland og Cato Lyngholm. Sistnevnte fikk instrumentalistprisen på fjorårets Jazz i Sikte for godt musikalsk håndtverk, glimrende samspill med ensemblet og lekre detaljer i trommingen. Han spilte da med Jonas Hamre i Liberty Pop. Saksofonist Hamre er også med i Molecules, bandet som vant Jazz i Sikte og som utvilsomt går en lys fremtid i møte. Håvard Netland er andreårsstudent og som alle andre studenter på jazzlinja et stort talent.

Med seg har de en slagverker som har preget norsk jazz i over 30 år. Audun Kleive er en inspirasjonskilde for en hel generasjon unge jazzmusikere og en fantastisk trommeslager. Som Magne Thormodsæter sier det: “Audun Kleive er et ikon innen stilskaping i norsk jazz. Å la studenter som er på jakt etter sitt eget uttrykk møte ham er historieundervisning i praksis.”

Vi gleder oss til konsert!

Det settes også opp en egen masterclass med Audun Kleive på Griegakademiet kl. 10:00 torsdag 12. februar.

Fra forsiden

Nyheter

Nutshell 2024

4 dager, 7 konserter og 30 gjester, hvorav halvparten booker for internasjonale klubber og festivaler.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!