Nyheter

Svein Olav Herstad Trio på Stamveg-turné

Om du lurer på om det finnes norske piano-trioer som holder internasjonalt nivå er svaret ja, og Svein Olav Herstad Trio er en av dem.

Svein Olav Herstad spilte med etablerte jazzmusikere allerede i en alder av 16 år. Han begynte senere på jazzlinja i Trondheim. Nå, med 30 års erfaring som forskende og hardtarbeidende jazzpianist, har han utviklet et eget uttrykk som er basert på bred kunnskap om tradisjonen, teknisk briljans, klangbehandling i verdensklasse, kombinert med nyskapende og innovativt fokus. Han har en fingerspitzgefühl av en annen verden og et register som spenner fra det lyriske og elegante til en sjelden råskap.

 

Svein Olav Herstad-trio består i tillegg av Magne Thormodsæter og Håkon Mjåset Johansen, to av landets aller fremste instrumentalister, og har eksistert i denne formen siden 2005. Disse tre musikerne har oppnådd å bli usedvanlig samspilt. Man opplever at summen blir større enn bestanddelene, som hver for seg holder et særs høyt nivå.

 

Da trioen utga albumet ”Inventio”  i 2005 høstet den glimrende kritikker. Siden har trioen også gitt ut ”Live in Cape Town”. I disse dager begynner innspillingen av deres tredje album ”the ballad book”. Om du lurer på om det finnes norske piano-trioer som holder internasjonalt nivå er svaret ja, og Svein Olav Herstad Trio er en av dem.

 

svein_olav_herstad_trio

 

SVEIN OLAV HERSTAD – PIANO

MAGNE THORMODSÆTER – BASS

HÅKON MJÅSET JOHANSEN – TROMMER

 

Turnérute:

 

Fredag 20. mars: Bergen – http://bergenjazzforum.no/?p=1803

 

Lørdag 21. mars: Haugesund (formiddag) – http://sildajazz.no/jazzklubb/nyheter/soh-trio

 

Lørdag 22. mars: Bømlo (kveld) – http://www.bomlokulturhus.no/omtale/?pid=4602392&cdv=0

 

Søndag 23. mars: Øystese – http://www.kabuso.no/kunsthuset-kabuso/norsk/aktuelt/program/2015/3/konsert-svein-olav-herstad-trio.aspx

 

Søndag 29. mars: Voss – http://vossajazz.no/arrangement/svein-olav-herstad-trio/

Fra forsiden

Nyheter

Nutshell 2024

4 dager, 7 konserter og 30 gjester, hvorav halvparten booker for internasjonale klubber og festivaler.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!