Nyheter

Er musikk arbeid?

Hva er verdien av kunst?

Og hvem har den verdi for?

Dette er blant spørsmålene som stilles når OBRA settes opp i Bergen for en kveld.  Spørsmålene stilles av medvirkende skuespillere. Noen utvalgte musikere blir bedt om å svare for seg, Kjetil Møster, Ivar Kolve, orkesterleder Magne Thormodsæter og komponist Jon Balke.

Ut fra prøvene vet vi at det både er teater og konsert. At det både er morsomt og alvorlig. At det er absurd og at noe av det mest absurde virkelig har skjedd. De som har fulgt prøvene beskriver det som en konsert der omgivelsene tar overhånd.

IMG_2781lo2

Konserten finner sted i en liten by som for øyeblikket feirer seg selv. Selve arrangementet er kjøpt og betalt av Boyum, en mektig forretningsmann og leder av kommunestyret. I kveld har han invitert en gruppe utenlandske investorer til middag og dans med levende musikk. Han har mye på hjertet…

Vi har jobbet med dette prosjektet i to år, og gleder oss naturligvis til endelig å se og høre det. Men det er også vemodig. OBRA markerer nemlig slutten på en epoke for Bergen Big Band. Ved at dette er det siste prosjektet som ble satt i gang av tidligere orkesterleder Olav Dale, som gikk bort alt for tidlig i oktober 2014.

Skjermbilde 2015-04-30 kl. 13.46.18

Medvirkende:

Skuespillere: Sverre Røssummoen, Wenche Kvamme, Gerald Pettersen, Kristoffer Sagmo Aalberg og Yvonne Øyen.

Musikere: Jon Balke, Helge Norbakken, Snorre Bjerck, Kjetil Møster, Jan Kåre Hystad, Ole Jakob Hystad, Zoltan Vincze, Tor Yttredal, Michael Barnes, Are Ovesen, Hans Marius Andersen, Preben Ludvigsen Johansen, Tancred Heyerdahl Husø, Sindre Dalhaug, Håvard Funderud, Pål Roseth, Camilla Søderstrøm Tveit, Ole Thomsen, Ivar Kolve, Magne Thormodsæter og Frank Jakobsen.

Komponist: Jon Balke

Tekst og regi: Alan Lucien Øyen og Andrew Wale

Dramaturgi: Solrun Toft Iversen

Oversetting: Yvonne Øyen

Artwork: Espen Horne og Nhu Diep

Lyd: David Solheim og Jørgen Brennhovd

Lys: Martin Flack

 

USF Verftet – Røkeriet

Torsdag 28. Mai

Kl. 20:30

Billetter: https://ticketco.no/widgets/events/3071

 

Produsert av Vestnorsk Jazzsenter i samarbeid med Den Nationale Scene, Festspillene i Bergen og Nattjazz.

Fra forsiden

Nyheter

Nutshell 2024

4 dager, 7 konserter og 30 gjester, hvorav halvparten booker for internasjonale klubber og festivaler.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!