Nyheter

Hvordan lage gode konsert for barn og unge?

Det nylig avsluttede seminaret av dette større prosjektet hadde et forskningsbasert fokus, der bl.a. Kari Holdhus fra Høgskolen Stord Haugesund og Petter Frost Fadnes fra Universitetet i Stavanger leverte strålende bidrag. Maijazz fulgte opp med flere fine konserter for og med barn på årets program, som ImproBasen og Jens Brun & De Hattmakers.

Seminaret ble arrangert i samarbeid med Europe Jazz Network (EJN) og Maijazz og var både givende og fruktbart. 16 personer fra 7 ulike land deltok på denne delen av Jazz For Young People (JFYP), et prosjekt ledet av Vestnorsk jazzsenter.

JFYP setter søkelys på hvordan lage og framføre gode konserter for barn, i et internasjonalt perspektiv, og mottar støtte fra EUs Creative Europe-midler for dette. Norsk jazzforum er også en god økonomisk støttespiller.

Skjermbilde 2016-05-12 kl. 16.42.04
Denne pågående delen av prosjektet avsluttes med framlegg av rappport og presentasjon av sluttprodukter under EJNs generalforsamling i Wroclaw, Polen, i september. Sluttproduktene er en håndbok med tips og triks om hvordan lage og presentere gode konserter for barn og unge, som blir gjort tilgjengelig på prosjektets egen nettside under EJN-weben, og som forhåpentlig kan bidra til både økt og bedret fokus på konsertproduksjon for barn i Europa. I tillegg vil det bli etablert en «online markedsplass» samme sted, der produsenter og musikere kan legge ut sine konsertprosjekter for allmen booking.

Pr i dag ser det ut som prosjektet vil leve videre også etter september, men da vil gå over i en produserende fase der lærdommen vil bli satt ut i praksis og nye, internasjonalt egnede konsertforestillinger for barn/unge blir produsert. Parallelt med den produserende delen håper vi også å kunne kjøre en forskningsrettet del, der ulike typer fagfolk vil følge prosjektet og mottakelsen det får hos målgruppene i ulike land i Europa.

Fra forsiden

Nyheter

Stamveg-utvalg vår 2025

Det kom inn 48 søkere på søknadsfristen vår 1. februar. I samråd med Kunstnerisk Utvalg bestemte vi oss for disse tre prosjektene/bandene for vår 2025.

Nyheter

Årets Jazz i Sikte-vinnere

Det ble to innholdsrike mini-festivaler i Bergen og Stavanger med til sammen 11 band som alle hadde masse å by på og som vi gleder oss til å høre med av. Juryene plukket ut to band for å spille på årets Nattjazz. Gratulerer!